Romet ulep enudro Szymona
|
Autor |
Wiadomość |
Odrestaurator
Majster
Liczba postów: 3,256
Imię: Szymon
Pojazd: Inny
|
RE: Romet ulep enudro Szymona
(19-03-2017 19:22:11)pajak napisał(a): Widzę projekt ulep idzie do przodu, nie uważasz że płyta meblowa jako stelaż siedzenia nie jest za słaba? Osobiście przerobiłbym oryginalną blachę ale jak już się bawisz w "dżepetta" to daj sklejkę jest o wiele wytrzymalsza i nie łapie tak wilgoci, swoją drogą w WFM-kach oryginalnie była sklejka pod siedzeniem. Ogólnie fajnie to wygląda, czekam na dalsze zdjęcia z twojej pracy. Pozdrawiam
Hmm, no właśnie trochę obawiam się do tej wytrzymałości tej płyty, kiedyś w Simsonie miałem ze sklejki i była ok, deskę na 18cm ciężko znaleźć a sklejka droga i nikt w okolicy nie ma takowej. W sumie to ten stelaż i tak leży, więc nie powinien się połamać, tylko z tyłu tak wystaje ale będzie skrócony do końca ramy więc będzie cały leżeć na ramie czyli nie powinien się połamać. Ale zobaczymy.
W najbliższym czasie kończymy siedzenie i dopieszczamy boczki. Możliwe że zrobię coś z tymi gorszymi ogniskami rdzy, jakąś stacyjkę, oświetlenie.
Wiecie może czy opony z Simsona 2.75 szerokość pasują na Rometowskie obręcze czyli na oponę 2.25? konkretnie 16' z Kadeta bo jak z przodu będzie koło z Simsona to opona będzie szersza i to będzie wyglądać choćby z tyłu było koło od roweru xd No i na 2.75 16' jest sporo kostek chociażby Heidenau.
Mój Simson
YT: POLMOZBYT
|
|
19-03-2017 21:08:24 |
|
|
Odrestaurator
Majster
Liczba postów: 3,256
Imię: Szymon
Pojazd: Inny