Ocena wątku:
- 2 głosów - 5 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
nie_mientki ciągnie kolejną srokę za ogon(Universal '79)
|
Autor |
Wiadomość |
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,375
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
|
02-09-2013 09:57:32 |
|
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,375
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: nie_mientki ciągnie kolejną srokę za ogon(Universal '79)
No bo to było tak.
Zacznijmy od mojego wujka. Ma on syna (dziś już chyba po czterdziestce). No i kiedy ów syn miał komunię(1979 rok, tak jak i rower), ten rower był dla niego prezentem. Ponieważ wujek był dość wysoko(ale też bez przesady) postawionym wojskowym, domyślam się że mógł mieć dojścia do towarów dość luksusowych i egzotycznych. Więc pewnie dzięki stanowisku kupił w Pewexie owe cudo.
Ale rower nie przypadł do gustu(???) i po jakimś czasie rower odkupił mój tata. W jego rękach rower przeszedł kilka przeróbek: wydłużona sztyca kierownicy, siodła i sissybar. Ponadto bagażnik z przodu i połączone w jeden błotniki(z przodu zamontowany był wigrowy aluminiowy). Wszystkie te przeróbki widać zresztą na pierwszych zdjęciach.
Po jakimś czasie tatko dorobił się pokaźnej rodziny, Zaporożca, potem Poloneza, i na rower nie było ani czasu ani potrzeby. Rower wylądował w piwnicy. W wieku lat kilkunastu wyciągnąłem go i uruchomiłem. Ponieważ gówniarz byłem, moje "cudowne" naprawy doprowadziły np. do zniszczenia oryginalnych, chromowanych klamek. Masakra. Po jakimś czasie, nietrudno się domyślić, poszedł w odstawkę. Za garaż i POD CHMURKĘ. Ale ja dekiel jestem. Zanim całkiem oplótł go winogron zdałem sobie sprawę iż nie jest to jakiś tam rower i zdecydowałem się go odnowić. W tym momencie możecie iść na pierwszą stronę tego tematu i poznacie dalszą część, aż do dziś.
No i macie. Burzliwa historia. Od nowości w rodzinie, jestem trzecim właścicielem. Mam nadzieję że u mnie zostanie, ale życie lubi płatać figle. Jeśli przyjdzie mi go sprzedać to:
a)nie potrafię oszacować jego wartości. Dużo-bo rzadki i odnowiony. Niedużo-bo nie do końca oryginalny.
b)pierwszym poinformowanym będzie Semmao
KLIKNIJ TUTAJ I POMÓŻ W OPŁACENIU SERWERA !
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-09-2013 16:46:26 przez nie_mientki.)
|
|
14-09-2013 23:41:54 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|