Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sąd się pomylił...
|
Autor |
Wiadomość |
KajtekŁużycki
Nowy
Liczba postów: 39
Imię: Kajtek
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Sąd się pomylił...
(15-04-2023 16:35:15)swlazlowski napisał(a): Właścicielem był mój ojciec. Jeden z powodów dla którego wspomniałem, „niestety tak” w odpowiedzi powyżej.
Ogłoszenia w prasie w dużej skali, etc etc. zostały wzięte pod uwagę przez Sąd.
Trochę droga na około bo jeśli ojciec zmarł to mama została spadkobierczynią. Wiec wystarczyło z nią spisać umowę.
Romek
Ja mam innym problem bo motor wisi na gościa z innej strony Polski nic o nim nie wiem. A motor kupiłem od kogoś tam.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-04-2023 18:24:14 przez KajtekŁużycki.)
|
|
15-04-2023 18:22:54 |
|
|
wazniak96
Smerf Mechanizator
Liczba postów: 643
Imię: Dawid
Pojazd: Romet Ogar 205
|
RE: Sąd się pomylił...
(15-04-2023 18:22:54)KajtekŁużycki napisał(a): Trochę droga na około bo jeśli ojciec zmarł to mama została spadkobierczynią. Wiec wystarczyło z nią spisać umowę.
Prawo spadkowe nie jest takie proste jak Ci się wydaje (a moim zdaniem jest wręcz pokręcone - podobnie jak to dt. rejestracji pojazdów). Tym bardziej, że czasami z rodziną to najlepiej na zdjęciach (i to z boku coby można było wyciąć).
W przypadku gdy żyje współmałżonek osoby zmarłej (i nie było żadnych wydziedziczeń ani intercyzy) to sprawa jest dość prosta. Problemy zaczynają się, kiedy oboje nie żyją i nie ma żadnych testamentów. W tym momencie (z tego co ogarniam) dzieci stają się współwłaścicielami majątku. I dopóki nie nastąpi jasne rozdzielenie własności to ciężko mówić o pełnej własności sprzętu.
(15-04-2023 18:22:54)KajtekŁużycki napisał(a): Ja mam innym problem bo motor wisi na gościa z innej strony Polski nic o nim nie wiem. A motor kupiłem od kogoś tam.
BTW. Skoro nic nie wiesz o tym gościu to skąd wiesz, że jest z innej strony Polski?
|
|
15-04-2023 20:50:17 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|