Gienek, czyli Ogar 205 by LiSiC
|
Autor |
Wiadomość |
LiSiC
126p fan
Liczba postów: 248
Imię: Mateusz
Pojazd: Inny
|
Gienek, czyli Ogar 205 by LiSiC
No więc tak, historia zaczyna się od ramy za papierami za 100zł i silnika(a raczej jego, o dziwo działających, resztek) za 30zł. Wcześniej miałem Kadeta 110 z pokrzywioną ramą i bez silnika(kupiony za 80zł i sprzedany za 85zł, uratowała mnie od strat osłona silnika xD) w Ogarze został z niego widelec z kierownicą(mam wadę postawy i wygodnie się siedzi z plecakiem ), koła i amortyzatory. Ogółem części gromadziłem, to ze złomu, to z bazaru(nie koniecznie wszystko pasowało, przypadkowo kupiłem części do Vierchoviny), to od kumpla za jakieś zadanie albo pomoc w nauce. Z czasem zacząłem go składać i wyszedł całkiem ciekawie. Zdjęcia z początku Grudnia 2014:
Uruchomiłem go, ale później kiedy zaczął być potrzebny okazuje się że jest jeszcze sporo do zrobienia(silnik okazał się trochę wpadką). Więc dziś jest rozłożony i czeka na dostawę części. Zdjęcia z dzisiaj(15 Luty 2015):
Wiele razy już zmieniałem zdanie co do niego, ale jednak nadal jest mój. Stałem się bardziej zawzięty w dążeniu do swoich celi, więc też postanowiłem że go nie sprzedam, tylko zrobię na to co kiedyś mi po głowie chodziło:
Dlaczego Gienek? Brak mnie próbuje namówić do obejrzenia filmu Motór, w filmie jest koleś który ma WSK i nazywa się właśnie Gienek. No i jakoś tak wyszło ^.^
Komentujcie, podrzucajcie jakieś przydatne rady, piszcie co wam się podoba(oczywiście w temacie xD)
PS: Sorry za te nawiasy, ale tak przywykłem Dusza artystyczna xD
Dla chętnych: Publikuję swoje prace, zdjęcia etc. w swojej galerii na DeviantArt
LiSiC-owe dA :3
Bycie druciarzem zobowiązuje.
|
|
23-02-2015 21:22:09 |
|
|
LiSiC
126p fan
Liczba postów: 248
Imię: Mateusz
Pojazd: Inny
|
RE: Gienek, czyli Ogar 205 by LiSiC
Dzisiejsza przesyłka:
Do silnika(Dezamet 023): Łożyska, uszczelki, guma zderzaka rozrusznika, linka sprzęgła(długa, bo mam kierownicę z Kadeta i ta z Ogara nie pasuje), kontrolka oleju i podkładka specjalna.
Ogólnego przeznaczenia: Ramka pod tablicę rejestracyjną, lampa tylna WSK/ Romet 50-M-1(Motorynka pierwszej generacji z metalowym tyłem), włącznik świateł hamowania WSK 125, naklejki WSK.
Narzędzia: 13-listkowy szczelinomierz do motocykli i nie tylko(identyczny miał mój ojciec w zestawie narzędzi do Malucha)
-O co chodzi z częściami do WSK?
-Lampa i włącznik STOP-u są moim autorskim usprawnieniem Ogara, przy okazji zwiększę tym swoje i motoroweru, bezpieczeństwo(nie chcę na pierwszym wyjeździe na drogę spowodować wypadku brakiem światła STOP, takie jakby uczenie się na błędach znajomych - skasowany Komar, bo kierowca z tyłu nie zauważył że on hamuje). Nalepki znajdą się na kasku, jak go polakieruję i naprawię tapicerkę.
Bycie druciarzem zobowiązuje.
|
|
26-02-2015 17:35:01 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|