Ja, pompek, Krystian, odchody ufoludków, zepsuty chart i łatanie dętki...
|
Autor |
Wiadomość |
mateusz5625
.
Liczba postów: 1,135
Imię: Mateusz
Pojazd: Romet Chart
|
Ja, pompek, Krystian, odchody ufoludków, zepsuty chart i łatanie dętki...
Dawno, dawno temu w czasach gdy na świecie panował jeszcze socjalizm a ludzie jeździli fiatami 126p powstał mój garaż. Mnie jeszcze w planach nie było a zresztą rodzice się nawet nie znali. Dziadek bo to on był założycielem tego garażu, w 2009 r przytargał do domu domu ufoludka i zamknął w butelce. Powiedział mi że to służy do łatania dętek, więc 5 lat później gdy panował już kapitalizm a ludzie byli leniwi i ciągle narzekali ja wziąłem tego oto szpraja w butelce z ufoludkiem na charta i pojechałem w daleką trzydziestokilometrową podróż do 14 letniego chłopca o imieniu większości nieznanym, pseudonim pompek. Posiadał on takiego samego charta jak ja z tym ów wyjątkiem że nie miał powietrza w tylnym kole. Dętka tego charta była łatana kropelką i wyglądała jak durszlak. Nie pozostało nic innego jak poprosić ufoludka z butelki o pomoc. Po krótkiej rozmowie z nim zgodził się pomóc pod warunkiem że nie będziemy za mocno ściskać butelki bo groziło to nieopanowanym spuszczeniem napromieniowanej substancji. Po wtrysknięciu gówna ufoludka do dętki została ona napompowana i powietrze już nie uchodziło.
Ale złośliwość rzeczy martwych polega na tym że potrafią one ożyć w najmniej oczekiwanym momencie. Koło zaczęło nam uciekać. Pompek rzucił się za nim ale nie mieliśmy szans. Na szczęście na jednym z zakrętów koło miało wypadek i uderzyło w trawę i zostało rzeczą martwą. Chart by pompek stał się dumny że posiada tak fajne koło. Pompek do niego mówi zluzuj majty i chart opadł delikatnie. Usiedliśmy na niego i jedziemy, po 200 m powietrze zeszło i przyjechał Krystian. Jak się okazało powstała gigantycznych rozmiarów dziura w oponie więc postanowiliśmy jeszcze troche wycisnąć z butelki ufoludka. Krystian chwycił wężyk, pompek wziął oddech ja nacisłem na butelkę i się zdoił ufoludek *****...
Morał bajki jest krótki i nie którym znany, nie ściskaj ufoludka bo będziesz napromieniowany.
Ale i tak nie świeciliśmy.
zapraszam do śledzenia moich wypraw na facebooku http://www.facebook.com/chartbymateusz5625
„Kto miłości nie zna, ten żyje szczęśliwy,
I noc ma spokojną, i dzień nietęskliwy”
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-07-2014 08:44:52 przez Semmao.)
|
|
22-07-2014 00:19:39 |
|
2 użytkowników postawiło piwo mateusz5625 za ten post:2 użytkowników postawiło piwo mateusz5625 za ten post.
alek736 (07-22-2014), Polaczek (07-22-2014)
|
Pompuś
Unregistered
|
RE: Ja, pompek, Krystian, odchody ufoludków, zepsuty chart i łatanie dętki...
Ale z tego ufoludka świntuch całą kostke mi upierdzielił
|
|
22-07-2014 00:26:36 |
|
|
Barto5050
Współczesny Romeciarz :F
Liczba postów: 1,146
Imię: Bartek
Pojazd: Romet Chart
|
One mają Duszę, a nie plastiki
|
|
22-07-2014 00:27:45 |
|
|
Pompuś
Unregistered
|
a ta detka dalej nie trzyma Ufoludek sie ulotnił. Mateusz ! przjeżdżaj !
|
|
22-07-2014 11:35:29 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|