Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Iskra a jasność żarówki
|
Autor |
Wiadomość |
Artur
Zachmurzony
Liczba postów: 2,357
Imię: Artur
Pojazd: Inny
|
RE: Iskra a jasność żarówki
Silnik przyszedł, ale zamiast ładnego, kręcącego się i prawie nowego dostałem stare pordzewiałe padło. Zaraz to chyba pojadę do tego ***** i mu **********!
Wdech.
Wydech.
Wdech.
Wydech.
Komar to fajny pojazd, ale silnik to tragedia. Same kłopoty!
Chciałby ktoś zamienić sprawny silnik (może nawet być inny, byle pasował) na dwa niesprawne S-38? Bo nie chce mi się tego znowu rozkręcać, naprawiać, prostować czy odrdzewiać. U siebie musiałbym naprostować, albo w tamtym odrdzewić i rozruszać.
Ja wszystko zrobię, ale raz silnik rozebrałem i złożyłem, na drugi raz nie mam cierpliwości! Z zasady działania straszliwie prosty, ale praktycznie każda śrubka czy nakrętka sprawia kłopot.
Chyba, że jest jakiś sposób na szybkie naprostowanie wału. Bo pukanie w magneto odpada - nic nie dało (a próbowałem), poza tym boję się o nie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-08-2012 15:10:22 przez Artur.)
|
|
29-08-2012 15:09:14 |
|
|
Artur
Zachmurzony
|
Wiesz - teoretycznie mógłbym z tego rozwalonego grata wyciągnąć wał, odrdzewić, przełożyć do nowego, albo próbować wyprostować stary Ja jestem w stanie to zrobić, filozofia wielka to nie jest.. Tyle, że w tym silniku naprawiałem już kopniaka, wymieniałem połówkę, uszczelki, miesiąc siedziałem żeby to dobrze, porządnie i na spokojnie zrobić... a tutaj znowu coś wyskakuje. Więc mówię - zrobić mógłbym, ale niezbytnio mi się chce. Bo wuchta roboty będzie, a to ma jeździć
Więc najpierw spróbuję pokombinować po mojemu - zamienić, wymienić, sprzedać, kupić czy co tam jeszcze A jak nie da rady opłacalnie wymienić dwóch niechod na jeden działający - to wtedy będę musiał wziąć się do roboty i ponaprawiać co trzeba.
To jest mój plan naprawy.
|
|
29-08-2012 17:45:07 |
|
|
Artur
Zachmurzony
|
Coś mi się zdaje, że będę musiał to naprawiać Komu ja opchnę te dwa niechody?
A tak przyszłościowo-ciekawościowo - czy - w razie czego! - kwadratowe silniki (np. taki albo 019) pasują do Komara?
Się pytam, bo w razie gdybym poległ muszę mieć tzw. alternatywę
|
|
29-08-2012 19:50:16 |
|
|
emil200
Każdy ziom zbiera złom :D
Liczba postów: 173
Imię: Emil
Pojazd: Romet Ogar 200
|