Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Klakson - znika
|
Autor |
Wiadomość |
romek
019 rzondzi
Liczba postów: 2,240
Imię: Marcin
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Klakson - znika
Pozwolę się nie zgodzić.
Brak klaksonu przy włączonych światłach to rzecz normalna o czym nawet pisał producent w instrukcji.
Choć kiedyś miałem taki silnik w którym klakson działał na światłach, być może ktoś przewinął cewki albo coś
Naprawa możliwa jedynie przez kombinacje z przewijaniem lub wstawienie CDI
Jako dowód skan instrukcje obsługi
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-11-2024 23:02:13 przez romek.)
|
|
29-11-2024 22:53:57 |
|
1 osoba postawiła piwo romek za ten post:1 osoba postawiła piwo romek za ten post.
Debesta (12-06-2024)
|
RR-kadet
Nowy
Liczba postów: 4
Imię: Rafał
Pojazd: Romet Kadet
|
RE: Klakson - znika
Bardzo, bardzo, bardzo dziękuję za podpowiedź!
To ważne dla mnie informacje, gdyż motorek syna dostał nową instalację elektryczną. Pierwotna (po byłym właścicielu) wyglądała jak posklejane spagetti.
Zakładając nową instalację wymieniłem całą! Ogólnie to aż CZTERY instalacje położyłem.
1. Światła były tylko drogowe z tylnym, albo tylko mijania bez tylnego i bez klaksonu.
2. Światła były tylko przednie bez klaksonu i bez tylnego światła.
3. Światła przednie były, ale do tylnej lampy szły dwa przewody (DWA PLUSY), a klakson był
4. Wszystko jest! Ten schemat z góry mojego posta, ma wszystko, ale do wyboru pomiędzy światłami, a klaksonem. Czyli to co napisał "romek".
Syn chce mieć oryginalne połączenia i części, więc CDI odpada. Ja myślałem raczej o jakiejś diodzie przewodzącej prąd w jedną stronę, aby klakson odseparować od reszty. Teraz wiem, że mogę wymienić cewki, bo świecę już wymieniłem.
|
|
03-12-2024 02:32:42 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości
|
|