Cześć, mam maluszka w garażu, niestety dowód gdzieś się zawieruszył więc brak dokumentów ubezpieczenia itd.Ogolnie stan ocenilbym jako dobry , odpali ,jednak brak wstecznego . I teraz mam dylemat co z nim zrobić , zarejestrować raczej się nie będzie dało , sprzedać? Nie wiem czy ktokolwiek byłby na takiego chętny , co myślicie ?
(19-04-2023 20:22:00)rider napisał(a): Cześć, mam maluszka w garażu, niestety dowód gdzieś się zawieruszył więc brak dokumentów ubezpieczenia itd.Ogolnie stan ocenilbym jako dobry , odpali ,jednak brak wstecznego . I teraz mam dylemat co z nim zrobić , zarejestrować raczej się nie będzie dało , sprzedać? Nie wiem czy ktokolwiek byłby na takiego chętny , co myślicie ?
(19-04-2023 20:22:00)rider napisał(a): Cześć, mam maluszka w garażu, niestety dowód gdzieś się zawieruszył więc brak dokumentów ubezpieczenia itd.Ogolnie stan ocenilbym jako dobry , odpali ,jednak brak wstecznego . I teraz mam dylemat co z nim zrobić , zarejestrować raczej się nie będzie dało , sprzedać? Nie wiem czy ktokolwiek byłby na takiego chętny , co myślicie ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-04-2023 21:08:07 przez rider.)
Jak już to ubezpieczeniowy fundusz gwarancyjny za brak OC.
To teraz w ramach wytłumaczenia. Karę mogą Ci wlepić w każdym momencie gdy to wykryją ale tylko, za brak ciągłości w roku kontroli. Zapewne maluszka masz na starych blachach i nie figuruje w systemie. Stąd brak kary.
To teraz jak ominąć - skoro mogą Cię ukarać tylko za lukę w roku kontroli to wystarczy, że sprzedasz / ubezpieczysz 31 grudnia. W ciągu jednego dnia na 90% sprawy nie wykryją, a od nowego roku OC już jest więc... Z resztą trik już opisywany na innych forach
Inna sprawa, jak miałeś ubezpieczenie podpisane z jakąś firmą i nie opłacałes. Nie wiem jak wtedy sprawa wygląda. Czy zamykają polisę czy jak.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-04-2023 23:10:10 przez wazniak96.)
OC się samo przedłuża, chyba że zmienił się właściciel. Ale wtedy firmy się upominają o swoje.
Sprawa UFG już została wyjaśniona, nic więcej nie grozi. Teraz jedynie została kwestia czy dokumenty zaginęły, czy "zaginęły". Od tego zależą kolejne kroki. Ale sprawę da się spokojnie naprostować.
Wzmożona kontrola społeczna złomowisk podstawą sukcesów w zdobywaniu interesującego mienia.
To jest town, 99/2000 r więc myślę że już jest w systemie jednak. Plus na szybie chyba widzę naklejkę więc miał białe. Co z tym teraz zrobić to zależy na kogo stoi, czy były jakieś umowy pisane itp.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-04-2023 08:06:46 przez romek.)
Forum by Tomasso94 2010 - 2023. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.