Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
ustawienie zaplonu 223 czujnikiem zegarowym
|
Autor |
Wiadomość |
łogór 200
Ostatni ch#j Polski
Liczba postów: 588
Imię: Tomek
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: ustawienie zaplonu 223 czujnikiem zegarowym
(12-07-2021 17:41:20)Debesta napisał(a): Simery wymienione, pierscienie, tulejka korby nowe, uszczelke pod cylindrem dla peqnosci przesmarowalem uszczelniaczem, pod glowica aluminiowy krag.
Logor 200, Ty jestes za mondry, Ciebie trzeba skrocic troszeczke. Wiesz? Wiesz? Jak sie Pan tak znasz to przyjedz i pomoz. Przyjedziesz Pan? Przyjedz!
Debesta Meksykanie.Ja do Ciebie daleko mam ze asz asz.
A tak na poważnie ponad przeciętnie to jakbyś nie ustawił to powinna zapalić i tu tego wolne trzymać ja nawet największego gruza uruchamiałem który stał kilka lat pod chmurką.
PS. zapłony dobre od bartera ale drogie ugułem
Ja bym jeszcze sprawdził jak kopiesz ile cewka daje prądu i podmienił koło magnesowe bo ono tez lubi figla spłatać.Jak cewka dobra to może połączenia słabe i gdzieś ten prąd ucieka albo zwarcie się gdzieś robi.
Dużo by tez powiedział pomiar kompresji.Wszystko może być porobione a kompresji nie ma.
Wypadkowych jest wiele trzeba szukać po kolei.
K:A ja jestem durnym osłem, Tak?
J:Tak
J:Ostatnim ch... Polski To ci mogę zapowiedzieć.
„Każdy człowiek musi w jakiś sposób żyć, nie jak to się mówi byle jak”
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-07-2021 10:23:50 przez łogór 200.)
|
|
13-07-2021 10:23:14 |
|
|
Debesta
Człowiek Sztos
Liczba postów: 1,477
Imię: Lechu
Pojazd: Romet 2375
|
Na dzien dzisiejszy i przecietnie wczorajszy, to ja gruzy spod stodoly tez odpalam asz asz, no ale tylko dezamety. Zawsze dezamet odpali jak silnik sie obraca, a z223 zawsze mialem problemy.
Najlepsze jest to ze zalozylem caly uklad zaplonowy ze sprawnej jafki, ktora przecietnie jezdzila, moglaby lepiej, ale jakos tam sie odpychala i ni chuja w tej nie chcialo gadac, a nawet iskra z kazdym kopem coraz to slabsza.
Takze postanowione, bedzie montowany Cdi, ale dopiero wtedy jak mohe serce bolesne przestanie krwawic na eidok tego gruza.
Ps: Na radzie bylem Ruska Delta i wygralem statuetke najlepszego gruza. Zeby smieszniej bylo, to ona wykonana zostala ze starego cylindra 223...
"Ludzie, nie wierzcie w to że Ja jestem. Może i jestem, nie powiem że nie"
|
|
13-07-2021 11:12:24 |
|
|
Debesta
Człowiek Sztos
Liczba postów: 1,477
Imię: Lechu
Pojazd: Romet 2375
|
Panie Harleju, to moja czwarta jafka (obecnie mam dwie) i wszystkie cztery byly gownem wysranym przez zlego komuniste, znecajacego sie nad ludzmi. Moze ja nic nie umiem, moze dwie rewe rece mam. Sprobuje z Cdi, no chyba ze ktos ma rzut wegielkiem do Deblina, to zapraszam, niech pokaze jak sie ten szajs nareperowywuje (mam nascie roznych zaplonow, wirnikow i tak dalej). I przecietnie na flaszke.
"Ludzie, nie wierzcie w to że Ja jestem. Może i jestem, nie powiem że nie"
|
|
14-07-2021 14:55:43 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|