Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Czy to był kiedyś 2361 Sport ?
|
Autor |
Wiadomość |
Oskarr
Nowy
Liczba postów: 4
Imię: Oskar
Pojazd: Inny
|
Czy to był kiedyś 2361 Sport ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-05-2019 18:35:53 przez Oskarr.)
|
|
04-05-2019 18:27:54 |
|
|
Oskarr
Nowy
Liczba postów: 4
Imię: Oskar
|
RE: Czy to był kiedyś 2361 Sport ?
Tutaj zdjęcie przedniego zawieszenia
I tabliczka znamionowa
Widziałem w innym poście że jest napisane samo Romet bez Predom czy tutaj jest poprawnie ?
Pytanie też o lampę przednią u mnie osłona jest plastikowa było tak oryginalnie czy szukać metalowej ?
Kolejne pytanie to o bak czytałem żeby
|
|
04-05-2019 21:19:08 |
|
|
joozek
senior
Liczba postów: 2,410
Imię: Józek
|
RE: Czy to był kiedyś 2361 Sport ?
Popatrz na przednie mocowanie zbiornika, masz już śrubę przelotową M6. Oznacza, że zbiornika z przetłoczeniem już tam nie zamontujesz. Oczywiście można to przerobić. Jak? popatrz w moim wątku.
http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=40368
Zakładając, że tabliczka jest oryginalna z ramą i wiele części pochodzi z jednego kawałka, to będzie Sport 2361 już z wersją zbiornika typu POLO i skorupą lampy PCV.
Tylny wahacz mógł być zastosowany przejściowy, mowa o mocowaniu amortyzatorów, ale nie wykluczone, że też pochodzi z tego Robaka. Choć ja obstawiam, że te elementy były kiedyś (przed pomalowaniem) wymieniane.
Co do tylnego błotnika - jest zbytnio wysunięty do tyłu, to poprzeczne nerkowe otwory, powinny być osadzone w miejscu przykręcania bagażnika do skorupy ramy. Oczywiście, to wszystko można zaspawać i zrobić na oryginał.
Jeszcze co do siedzenia (mowa o oryginalnym od 2361) - jest mocowane dokładnie tak jak w 2350, czyli tylko do ramy i nie wymaga dodatkowych otworów w tylnym błotniku.
Przód po za brzęczkiem pasuje.
Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-05-2019 13:41:26 przez joozek.)
|
|
05-05-2019 13:40:05 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|