![]() |
Czy to był kiedyś 2361 Sport ? - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Inne pytania (/forumdisplay.php?fid=21) +---- Dział: Identyfikacja modeli (/forumdisplay.php?fid=145) +---- Wątek: Czy to był kiedyś 2361 Sport ? (/showthread.php?tid=48890) |
Czy to był kiedyś 2361 Sport ? - Oskarr - 04-05-2019 18:27:54 Witam Panowie ! Przed wczoraj drogą kupna nabyłem takiego komara. Na tabliczce znamionowej wybite 2361, jednak brakuje najważniejszych - baku, siedzenia i kierownicy. Bagażnik skręcony na blachowkręty raczej nie oryginalnie, bak trzyma się tylko przy główce ramy natomiast dół złapany na plastikowe opaski więc raczej też tak być nie powinno. Osłona lampy plastikowa. ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Czy to był kiedyś 2361 Sport ? - kliper - 04-05-2019 20:19:03 Nie zdziwilbym sie jak to byl Sport Jak odkupilem mojego Sporta to wyposazony byl nawet w podnóżki dla pasazera oraz na ori blache siedzenia ktos naspawal siedzenie od jawki W tamtych czasach wszystko mozliwe RE: Czy to był kiedyś 2361 Sport ? - Oskarr - 04-05-2019 21:19:08 Tutaj zdjęcie przedniego zawieszenia ![]() I tabliczka znamionowa ![]() Widziałem w innym poście że jest napisane samo Romet bez Predom czy tutaj jest poprawnie ? Pytanie też o lampę przednią u mnie osłona jest plastikowa było tak oryginalnie czy szukać metalowej ? Kolejne pytanie to o bak czytałem żeby RE: Czy to był kiedyś 2361 Sport ? - Jorginsson - 05-05-2019 01:53:36 Niezły ulep, ale to może być 2361, nie takie cuda widzieliśmy. Osobiście bardziej mi się podobają z metalową obudową lampy, a jest parę dostępnych w przyzwoitych cenach, ale co kto lubi. Jak masz środki i chęci to rób na Sporta, nikt Ci na pewno nie odmówi jego rodowodu, a zawsze to kolejny rarytasik. RE: Czy to był kiedyś 2361 Sport ? - Oskarr - 05-05-2019 12:59:14 Mógłbym ją zrobić na oryginalnego sporta, chociaż ciężko z częściami ale tutaj pytania: - w tym roczniku był bak z wytloczeniem na ramę czy bez ? - czy po tych zdjęciach widać czy rama ma otwory pod ten bak i siedzenie ze sporta i czy wahacz jest jak w sporcie bo z tego co widzę to 2350 miał trochę inne mocowanie amortyzatorów. - tylny błotnik będzie oryginalny ? Musiałbym zaspawac dziury po blachowkretach od bagażnika ? I czy ma otwory na tą kanapę - przednie zawieszenie jest oryginalne czy też do zmiany RE: Czy to był kiedyś 2361 Sport ? - joozek - 05-05-2019 13:40:05 Popatrz na przednie mocowanie zbiornika, masz już śrubę przelotową M6. Oznacza, że zbiornika z przetłoczeniem już tam nie zamontujesz. Oczywiście można to przerobić. Jak? popatrz w moim wątku. http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=40368 Zakładając, że tabliczka jest oryginalna z ramą i wiele części pochodzi z jednego kawałka, to będzie Sport 2361 już z wersją zbiornika typu POLO i skorupą lampy PCV. Tylny wahacz mógł być zastosowany przejściowy, mowa o mocowaniu amortyzatorów, ale nie wykluczone, że też pochodzi z tego Robaka. Choć ja obstawiam, że te elementy były kiedyś (przed pomalowaniem) wymieniane. Co do tylnego błotnika - jest zbytnio wysunięty do tyłu, to poprzeczne nerkowe otwory, powinny być osadzone w miejscu przykręcania bagażnika do skorupy ramy. Oczywiście, to wszystko można zaspawać i zrobić na oryginał. Jeszcze co do siedzenia (mowa o oryginalnym od 2361) - jest mocowane dokładnie tak jak w 2350, czyli tylko do ramy i nie wymaga dodatkowych otworów w tylnym błotniku. Przód po za brzęczkiem pasuje. |