Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Komar Sport - wahacze
|
Autor |
Wiadomość |
joozek
senior
Liczba postów: 2,410
Imię: Józek
Pojazd: Inny
|
RE: Komar Sport - wahacze
Rozwiązanie ze schematu powyżej dotyczy Komarów do roku produkcji 1973. Powyżej tego rocznika, stosowano takie o jakim piszesz.
Oczywiście tak mi się wydaje oceniam to wyłącznie na podstawie remontowanych do tej pory zawieszeń - ok 10
Warto też dodać, że te prowadnice były w dwóch rozwiązaniach;
- dłuższe ale bez gumowego odboju nr 11, dolne miseczki prowadnic szersze
- krótsze z odbojem gumowym nr 11 - jak na schemacie, dolne miseczki prowadnic były węższe
Co ciekawe, same wahacze nie różniły się od siebie
Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-07-2016 20:43:42 przez joozek.)
|
|
31-07-2016 20:42:41 |
|
|
joozek
senior
Liczba postów: 2,410
Imię: Józek
|
Najpierw określ się, jakie tak naprawdę masz to zawieszenie, ew podaj rok swojego Komara.
Jeśli pytasz o tuleję sprężyny to tak naprawdę jest ona tylko włożona i pełni rolę prowadnicy podczas skoku / ściskania sprężyny. Ona nie jest w żaden sposób skręcana, a tylko włożona do sprężyny. Na dole tej tulei też jest ta podkładka z "grzybkiem" i jak zamocujesz cały wahacz, to i tak nie wyskoczy.
Tak to powinno wyglądać
Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
|
|
13-08-2016 00:14:46 |
|
|
Paweu
Nowy
Liczba postów: 5
Imię: Paweł
|
(13-08-2016 00:14:46)joozek napisał(a): Najpierw określ się, jakie tak naprawdę masz to zawieszenie, ew podaj rok swojego Komara.
Jeśli pytasz o tuleję sprężyny to tak naprawdę jest ona tylko włożona i pełni rolę prowadnicy podczas skoku / ściskania sprężyny. Ona nie jest w żaden sposób skręcana, a tylko włożona do sprężyny. Na dole tej tulei też jest ta podkładka z "grzybkiem" i jak zamocujesz cały wahacz, to i tak nie wyskoczy.
Tak to powinno wyglądać
Przepraszam, że odkopuję, ale wciąż aktualne. Rok produkcji 74, tulei w sprężynie nie mam, sama blaszka z jak to nazwałeś "grzybkiem". Obecnie interesują mnie już tylko tuleje wahacza bo w okolicznych sklepach z częściami nie ma do komara, są tylko do rometa, ale to już są dłuższe. Jeśli byś miał jakieś dobre źródło, gdzie mógłbym je nabyć proszę o kontakt. Zapomniałem dodać, że jeszcze odbojniki gumowe by mnie interesowały, gdyż moje są stare, sparciałe i powylatywały. Z góry dzięki
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-09-2016 18:18:46 przez Paweu.)
|
|
09-09-2016 18:15:51 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|