Jawa Mustang typ 20 1972r.
|
Autor |
Wiadomość |
komarinho
długodystansowiec
Liczba postów: 552
Imię: Paweł
Pojazd: Romet Ogar 200
|
|
24-04-2016 23:09:11 |
|
|
Paweł13
Uczeń
Liczba postów: 338
Imię: Paweł
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Jawa Mustang typ 20 1972r.
Ze dwa tygodnie temu jeździłem z kolegami po starym pasie startowym na Zaspie (duże osiedle w Gdańsku obok jest Przymorze i sławny falowiec) zmierzyłem prędkość apką w telefonie i wyszło, że ~50km/h więcej niet. Myślę, że jest to ok prędkość bo moja zębatka zdawcza ma 11 zębów. Niestety po kilku przejazdach linka sprzęgła powiedziała do widzenia i się urwała bo była już kiedyś naprawiana zaklepaną kostką elektryczną. Stwierdziłem, że to najwyższy czas na małe zakupy i kupiłem zestaw naprawczy gaźnika i kilka innych gratów.
W gaźniku wymieniłem pływak, iglicę, zaworek od paliwa i blaszkę razem z ośką bo wcześniej był gwóźdź. Dorobiłem też linkę gazu bo poprzednia była postrzępiona i zacinała się w pancerzu. Po tych zabiegach zrobiłem kółko po osiedlu i wszystko było dobrze ale w pewnym momencie przestawała jechać zatrzymałem się, odpaliłem i znów było wszystko dobrze. Logicznie myśląc zdjąłem wężyk paliwa i paliwo leciało bardzo wolno więc pewnie kranik zasyfiony. Pod tylne koło podstawiłem zydelek kolega trzymał jawę na boku a ja odkręcałem kranik. Przeczyściłem, dokręciłem i założyłem nowy wężyk bez filtra i teraz wszystko jest dobrze wsiadać i jechać. Tylko jak z tym jechaniem pod względem prawa, mieliśmy z kolegą kontrolę policji bo byli ciekawi co to jedzie i zamiast karty motorowerowej kolegi poprosili o dowód osobisty, sprawdzili i powiedzieli, że wszystko w porządku a kolega nawet pełnoletni nie jest. Czy policjanci mieli rację i rzeczywiście jak mam dowód i 18 lat to mogę jeździć motorowerem???
|
|
01-05-2016 19:20:34 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|