Zwrot pieniędzy
|
Autor |
Wiadomość |
Latos
Sezon trwa cały rok
Liczba postów: 2,004
Imię: Kacper
Pojazd: Inny
|
|
26-01-2016 14:55:44 |
|
|
simi81
Pasjonata marki
Liczba postów: 2,021
Imię: Kamil
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Zwrot pieniędzy
A zdjęcia głowicy?
Handluje częściami wysylkowo od ponad czterech lat, spotykałem się już z różnymi historiami i próbami wyludzen. Jeśli to nie było allegro, to możesz najwyżej napisać mu "pozdrawiam". W regulaminie OLX pisze wyraźnie ze zakup poprzez wysyłkę i wysyłanie pieniędzy jest na własną odpowiedzialnosc, więc żadnych konsekwencji mieć nie możesz.
(w tym przypadku allegro) Dostawalem dużo wiadomości ze towar był nie zgodny z opisem, coś było uszkodzone i coś tam, coś tam. Zawsze jak odpisywalem że jak będą konkretne dowody, zdjęcia i udokumentowane moje rozmowy z kupującym to możemy dopiero to rozstrzygnąć.
Co najśmieszniejsze, dostałem kiedyś wiadomość która brzmiała: " witam, odebrałem przesyłkę z opona która Pan mi wysłał, niestety mojemu labradorowi się spodobala i trochę ja uszkodził, w tej sytuacji chciałbym o zwrot pieniędzy od Pana, ponieważ opona jest uszkodzona"
Co powiecie na to?
Garaż Simiego
1. Romet ogar 200 -1989
2. Fiat 126p -1986
3. FSO Polonez Caro -1996
4. Zaporożec ZAZ 968A -1978
5. Romet Wagant -1989
6. Romet Wigry 3 -1982
7. Romet Jubilat 2 -1989
8. Romet universal -1988
9. Romet Mińsk - 1988
I reszta niezidentyfikowanego złomu
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-01-2016 15:42:33 przez simi81.)
|
|
26-01-2016 15:31:36 |
|
|
Jaro5
Praktykant
Liczba postów: 466
Imię: Jarek
Pojazd: Romet Pony
|
|
26-01-2016 16:03:02 |
|
|
xsaman
rowerowiec
Liczba postów: 1,165
Imię: Krzysztof
|
parę takich sugestii ode mnie ..
1. zwrot kosztów wysyłki nie mają obowiązku osoby prywatne lecz MAJĄ OBOWIĄZEK FIRMY .. czyli nie Ty
2. tak jak już napisali .. olx ma totalnie wyj3bane na sprzedaże wysyłkowe i ich reklamacje .. sam przez to przechodziłem i ch*ja kasy nie dostałem s powrotem ... bo pisze zeby nie przelewać siana
2. jest to niemożliwe by mu wydmuchało świece jak ją dobrze wkręcił ..
3. jak rzekomo byl ujowy gwint to po uj wkręcał świece i odpalał...
4. wsk za chiny ludowe nie wydmucha świecy ... nawet jakby miał garnek w nicasilu ... żadna saważka ani inny wielo garncowiec tego nie zrobi bo jak .... moze bym to dopuścił do GN 400 (jeden gar 400cm dekompresja manualna) znana z łamania rzepek i piszczeli przy odbiciu kopki.
5. zawsze mozesz zerwać kontakt i zablokować gościa
6. nie daj sie nabrać na jakis ponoszenie kosztów te rzeczy dotyczą firm
jakby ktoś miał jakieś pytania skąd co i jak wiem z tym prawem to prowadzimy od 10 lat sprzedaż wysyłkową używanych częsci samochodowych ...
KUPIE SIODEŁKA TYPU BANAN
Romet motocross
|
|
26-01-2016 20:10:21 |
|
|
Motorowerzystka
Mekanik xD
Liczba postów: 2,110
Imię: Ania
Pojazd: Inny Romet
|
xsaman napisał(a):3. jak rzekomo byl ujowy gwint to po uj wkręcał świece i odpalał...
Co do tego:
To się ku... nie trzyma, jak było widać gołym okiem, to po co zakładał? I jeszcze się pytał czy inne części mam Jakbym miała to bym mu nic nie sprzedała Taka moja odpowiedź bo pierwszy raz coś takiego mi się przytrafiło a już duuużo rzeczy na olx sprzedałam...
Pff za te 20 zł se kupi paliwa do quada, se pojeździ po lesie (wiem to stąd że znalazłam go na fb i na nk )
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-01-2016 21:09:55 przez Motorowerzystka.)
|
|
26-01-2016 21:07:58 |
|
|
Błażej
Zawodowiec
Liczba postów: 2,532
Imię: Błażej
|
Cytat: żadna saważka ani inny wielo garncowiec tego nie zrobi
Savage ma jeden cylinder
Nie popisałeś się
Cytat:400cm dekompresja manualna) znana z łamania rzepek i piszczeli przy odbiciu kopki.
Tak, może jeszcze coś łamie ?
Może kierowca się łamie ze strachu ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-01-2016 22:46:19 przez Błażej.)
|
|
26-01-2016 22:43:21 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|