Romet Ogar 200 by Legwan
|
Autor |
Wiadomość |
Legwan1989
Uczeń
Liczba postów: 218
Imię: Arkadiusz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
|
03-10-2014 17:02:49 |
|
|
Legwan1989
Uczeń
|
|
03-10-2014 22:07:03 |
|
|
joozek
senior
Liczba postów: 2,410
Imię: Józek
Pojazd: Inny
|
RE: Romet Ogar 200 by Legwan
Prace nabierają tempa, będzie piękny Ogar BRAWO
Co do fajek ... żadna z tych co przedstawiłeś na zdjęciu. Tam była mała czarna fajka jawy.
Naklejkę by Legwan - czarną, nakleiłbym na wahaczu
Kolejna sprawa - przednie zawieszenie, czy ono było oryginalne. Pytam się o lagi i golenie. Trochę wyglądają jakby sprężyny były za krótkie, lub pęknięte. Kupowałeś nowe, docinałeś je?
No i stopka centralna - masz przegięty ogranicznik pionowy ramy. Idzie za bardzo do przodu. Ogranicznik poziomy też lekko podgięty do góry, a odbój gumowy chyba był inny niż od Komara, sam też mam taki problem. Zastanawiam się nad wytoczeniem nieco dłuższego z twardej gumy, taki na 20 mm.
A ten pedał hamulca tylnego wywal poszukaj w lepszym stanie, drobiazgi napraw i daj do nowego chromu, szkoda Twojej roboty.
Czekam na efekt końcowy.
Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
|
|
03-10-2014 23:24:29 |
|
|
Legwan1989
Uczeń
|
RE: Romet Ogar 200 by Legwan
Pręt oryginał bankowy. dorabiałem tylko w Bliżniaku bo miałem tylko jeden Właśnie trochę porównywałem wysokość mojego tłumika ze zdjęciami u Ciebie i u mnie jest pare centymetrów niżej. Ale wydaje mi się że może mam żle dogięte kolanko i żle prowadzi cały tłumik. Ale dla pewności możesz jutro zmierzyć u siebie długość pręta. U mnie od nakrętki do nakrętki ok 42~43 cm. Przy okazji zmierz długość linki hamulca przedniego
A tą malutką fajeczkę Jawt też mam od theogarowca ale cały czas sadziłem ze oryginalnie były w Ogarze brązowe W zawieszeniu przednim nic nie zmieniałem. Były tylko chromowane lagi, no i wszystko wyczyszczone itp. Ale bez zadnego docinania czy podmianek.
Z ogranicznikiem już sporo osob mi wspominałe że mam wybity Zrobię to jak Ogar wyjedzie z pokoju bo tutaj nie będe posługiwał się szlifierką czy spawarką
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-10-2014 23:35:55 przez Legwan1989.)
|
|
03-10-2014 23:28:42 |
|
|
Barto5050
Współczesny Romeciarz :F
Liczba postów: 1,146
Imię: Bartek
Pojazd: Romet Chart
|
|