Kupiłem dzisiaj kolejny rower do kolekcji
![Wink Wink](images/smilies/wink.gif)
A jego historia warta jest przeczytania
Więc od początku
![Smile Smile](images/smilies/smile.gif)
Wiele mówi się o porzuconych rowerach i o tym, że szkoda ich bo niszczeją. Ja widywałem taki rower bardzo często, zawsze w tym samym miejscu myślałem, że to Wigry Lux, bo nie miałem okazji mu się przyjrzeć. Kiedyś wybrałem się z rodzicami na imprezę mieszczącą się obok miejsca jego spoczynku- Urzędu stanu cywilnego. Obok urzędu był parking, więc poprosiłem tatę żeby akurat tam zaparkował. Jak prosiłem tak zrobił stanął obok urzędu, a ja złapałem jego wizytówkę napisałem "kupię ten rower" i na szybko przyczepiłem ją do bagażnika. Opisana historia działa się około 3-ech miesięcy temu.
Po powrocie do domu nie wierzyłem, że kiedykolwiek posiądę ten rower, więc odpuściłem myślenie o nim. Dzisiaj po tak długim czasie do taty zadzwonił obcy numer, był to właściciel roweru, który przypiął 4 lata temu (!) a następnie wyjechał za granicę. Tato porozmawiał z panem i wynikło, że rower chce sprzedać. Od razu poszedł telefon do mnie czy go chcę, odpowiedź była oczywista
Zadzwoniłem do poprzedniego właściciela i umówiłem cenę- 85zł.
Tato go odebrał i przywiózł.
Tak więc teraz o jak się okazało Universal Jubilacie z '85 roku.
Rower pomimo czterech lat spoczynku w każdych warunkach ma się dobrze a chromy są do wyczyszczenia. Jego wyposażenie bardzo mi się podoba jet to: przedni hamulec, tylni hamulec i 3 biegowa przerzutka Shimano o 3 lata młodsza od roweru.
Wiem, że z przodu lampka jest oryginalna, lecz nie wiem jak sprawa wygląda z lampkami znajdującymi się z tyłu.
Jako, że nie należy mówić tylko o zaletach to jego wadą jest zaspawana korba którą postaram się jak najszybciej wymienić.
Jak widać marzenia się spełniają
![Big Grin Big Grin](images/smilies/biggrin.gif)
Aż dziw bierze, że nikt go nie ukradł i, że jego właściciel zadzwonił.
Łapcie zdjęcia i wypowiedzcie się o jego oryginalności.
![Powiększ](http://abload.de/img/universal4dlzgf.jpg)
Aha mogę was prosić o zdjęcie obejm linek?