![]() |
Universal Jubilat "Lux" '85 - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Rowery Romet (/forumdisplay.php?fid=207) +--- Dział: Nasze rowery Romet - Użytkowe i turystyczne (/forumdisplay.php?fid=208) +--- Wątek: Universal Jubilat "Lux" '85 (/showthread.php?tid=29368) |
Universal Jubilat "Lux" '85 - ArcziManYea - 18-09-2014 19:09:50 Kupiłem dzisiaj kolejny rower do kolekcji ![]() ![]() Więc od początku ![]() Wiele mówi się o porzuconych rowerach i o tym, że szkoda ich bo niszczeją. Ja widywałem taki rower bardzo często, zawsze w tym samym miejscu myślałem, że to Wigry Lux, bo nie miałem okazji mu się przyjrzeć. Kiedyś wybrałem się z rodzicami na imprezę mieszczącą się obok miejsca jego spoczynku- Urzędu stanu cywilnego. Obok urzędu był parking, więc poprosiłem tatę żeby akurat tam zaparkował. Jak prosiłem tak zrobił stanął obok urzędu, a ja złapałem jego wizytówkę napisałem "kupię ten rower" i na szybko przyczepiłem ją do bagażnika. Opisana historia działa się około 3-ech miesięcy temu. Po powrocie do domu nie wierzyłem, że kiedykolwiek posiądę ten rower, więc odpuściłem myślenie o nim. Dzisiaj po tak długim czasie do taty zadzwonił obcy numer, był to właściciel roweru, który przypiął 4 lata temu (!) a następnie wyjechał za granicę. Tato porozmawiał z panem i wynikło, że rower chce sprzedać. Od razu poszedł telefon do mnie czy go chcę, odpowiedź była oczywista ![]() Tato go odebrał i przywiózł. Tak więc teraz o jak się okazało Universal Jubilacie z '85 roku. Rower pomimo czterech lat spoczynku w każdych warunkach ma się dobrze a chromy są do wyczyszczenia. Jego wyposażenie bardzo mi się podoba jet to: przedni hamulec, tylni hamulec i 3 biegowa przerzutka Shimano o 3 lata młodsza od roweru. Wiem, że z przodu lampka jest oryginalna, lecz nie wiem jak sprawa wygląda z lampkami znajdującymi się z tyłu. Jako, że nie należy mówić tylko o zaletach to jego wadą jest zaspawana korba którą postaram się jak najszybciej wymienić. Jak widać marzenia się spełniają ![]() Łapcie zdjęcia i wypowiedzcie się o jego oryginalności. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aha mogę was prosić o zdjęcie obejm linek? RE: Universal Jubilat "Lux" '85 - misiql - 18-09-2014 19:41:04 Epicki, ale miałeś farta jak go kupiłeś. Tylko śmigać! RE: Universal Jubilat "Lux" '85 - ananas - 18-09-2014 21:37:38 Ja tam się nie znam na rowerach, ale podoba mi się ![]() ![]() RE: Universal Jubilat "Lux" '85 - Wigrus - 18-09-2014 21:38:57 Rozumiem tą satysfakcję, gdy się uratowało jakiś rower przed latami gnicia i sprzątnięciem na złom. Co do Jubilata to świetny. ![]() RE: Universal Jubilat "Lux" '85 - ArcziManYea - 18-09-2014 21:44:03 Mam 6 rowerów i złamaną ramę od Jubilata ![]() RE: Universal Jubilat "Lux" '85 - xsaman - 18-09-2014 21:44:40 Zajefajny obejmki spróbuje zfotografować jutro i dam ci foty są takie same jak w wigry tylko większe. RE: Universal Jubilat "Lux" '85 - chart80 - 19-09-2014 08:58:59 No paczcie... 4 lata stał narażony na deszcz, śnieg, sól i inne plagi i uchował się w takim stanie. Rewelacja. Chciałbym mieć Jubilata z przerzutkami. Oj chciałbym... RE: Universal Jubilat "Lux" '85 - nie_mientki - 19-09-2014 09:36:19 (19-09-2014 08:58:59)chart80 napisał(a): No paczcie... 4 lata stał narażony na deszcz, śnieg, sól i inne plagi i uchował się w takim stanie. Rewelacja. Chciałbym mieć Jubilata z przerzutkami. Oj chciałbym... Zasadniczo Jubilat z przerzutkami i nieco inną kierownicą istnieje. Kryptonim "Zenit". |