Ocena wątku:
- 3 głosów - 5 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Co kupiliście dzisiaj do swoich rowerów? + rowerowe znaleziska złomowe
|
Autor |
Wiadomość |
misiql
Ten co się jąka
Liczba postów: 1,039
Imię: Michał
Pojazd: Inny Romet
|
|
28-07-2014 13:23:08 |
|
|
PawełBike
Uczeń mistrzów prowizorki
Liczba postów: 479
Imię: Paweł
Pojazd: Inny
|
RE: Co kupiliście dzisiaj do swoich rowerów?
Ehh, miał być wczoraj upolowany smyk 3, lecz po chwili namysłu jego brak kompletności mnie zniechęcił. Lecz upolowane zostały inne fanty:
-Czarna rączka bez napisu z kołnierzykiem (wytarty barend do zera ;/) DO reksia mojego będzie
-Imitacja baku z reksia, leżała osobno w kontenerku, jest pokryta ala gumowym niebiesko/siwym lakierem lecz z pod spodu jest w miarę fajny srebny lakier, komuś zawsze się przyda
-szkiełko lampki
-krótki mostek do dziedzieńcego roweru w dobrym stanie z nabitym pegazem (są wersje identyczne ale chińskie też)
-lewa stara korba z rozkręcalnym pedałem
-Dynamo rometowskie
Za wszystko 2.50, chyba w te wakacje nie upoluje żadnego rometa. Te uczucie gdy masz tyle części, że mógłbyś naprawić wszystko w twoim romecie, a masz za mało aby jakiegoś złożyć. Nawet facet od wagi pytał się o części ode mnie
http://zapodaj.net/ed99665ef66e9.jpg.html
http://zapodaj.net/2b89b20ac2d97.jpg.html
Dziesiątki rowerów romet, niezliczone ilości innych, 4 motorowery, 1 motocykl, a zapał nadal nie ustaje...
|
|
30-07-2014 13:48:53 |
|
|
wnusiu94
Moderator Działu Rowerowego
Liczba postów: 3,184
Imię: Adam
Pojazd: Romet 50-T-1
|
Siedząc od rana w domu powoli zaczęła mi doskwierać nuda. W takim przypadku, jeżeli pora jest jeszcze względnie normalna wsiadam na składaka i jadę na złom. Tak zrobiłem i w tym przypadku.
Na złomie leżało jakieś ~30 kół w przeróżnych rozmiarach. Pod kołami leżał szwabski składak (był tam gdzie jego miejsce) oraz niekompletny Zenit - brakowało mu przerzutek, łańcuch był skrócony, nie miał również siodełka i kilka innych dupereli. Pan krzyknął sobie 40zł, co niezbyt mnie zachęciło, dlatego postanowiłem pogrzebać w kołach, które jak się okazało były po 5zł/szt. Ze sterty przeważnie zajechanych i niekompletnych kół wygrzebałem komplet fabrycznie malowanych obręczy do Wigry z 1977 roku z trochę łysawymi oponami oraz tylne koło w rozmiarze 28' z 1960 roku na piaście Renak. Uradowany wróciłem do domu i zaraz być może wybiorę się na jeszcze jeden (już pewnie zamknięty) skup, aby ewentualnie tam jutro wrócić.
Ciekawostka:
Przednie koło z Wigry posiada unikatowy, brązowy Solidarnościowy odblask.
Legenda nie umiera nigdy. | Różowy Składak - Zapraszam!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-08-2014 17:08:16 przez wnusiu94.)
|
|
05-08-2014 17:07:03 |
|
|
theogarowiec
rider ogar
Liczba postów: 1,010
Imię: Szymon
Pojazd: Romet Pony
|
|
05-08-2014 17:27:46 |
|
|
Chmielu17
Praktykant
Liczba postów: 372
Imię: Ardian
Pojazd: Romet 100
|
Jak zobaczyłem wasze zdobycze złomowe, to postanowiłem jutro jechać na złom. Może znajdę coś ciekawego pokroju Wigry z 1973 roku . Chciałbym znaleźć ramę Rometa Trampa, ale to marzenie teoretycznie niewykonalne .
Wnusiu rama od Sokoła idzie po skompletowaniu na handel, czy zostawiasz dla siebie?
https://www.facebook.com/Zastava-Mediter...847651863/ - moja Zastava 1100p Mediteran
|
|
05-08-2014 21:35:06 |
|
|
misiql
Ten co się jąka
Liczba postów: 1,039
Imię: Michał
Pojazd: Inny Romet
|
|