Skalpelowa RS-ka :D
|
Autor |
Wiadomość |
Damian4570
Zaawansowany hardware'owiec
Liczba postów: 1,305
Imię: Damian
Pojazd: Romet Kadet
|
RE: Skalpelowa RS-ka :D
(12-05-2014 09:01:07)skalpel155 napisał(a): (12-05-2014 00:46:53)Marwerick napisał(a): może bendiks(sprzegło rozrusznika) padło
Jakby bendix siadł to by wgl nie kręcił. Dziś zobacze pod innym aku (mam od malucha 12V i chyba ponad 40Ah)
(12-05-2014 07:14:08)lincoln_88 napisał(a): Malinka czyli pseudo 90 co masz to jest na prawdę 74 cm. Wał seryjny da radę przy tym, ale nie dłużej niż 2-3 sezony. Łożyska jak nie są chińskie to też dają radę. Do tego najlepiej dokupić tylko jakiś firmowy tłok, bo ten od tej "90-tki" nie powala jakością wykonania, a tak to nie musisz grzebać w silniku jak wszystko działa.
Dzięki za info 2-3 sezony to akurat, bo zapewne jak zrobie prawko to będę ją sprzedawał No ale łożyska to musowo by było trzeba, bo jak powiedział że łożyska wsadził zwykłe to się za głowę złapałem aż.. Rozumiem do jakiegoś kibla czy coś, ale nie do sprzętu markowego, który kręci się dosyć wysoko.. Już do rometa lepsze wsadzają
Zapewniam Cię, że w moim "kiblu" łożysk "zwykłych" nie uświadczysz No to nieźle, jak gościu wsadził na wał zwykłe łożyska... U kuzyna w RS'ce też był na początku niezły (za przeproszeniem) bajzel, bo - oryginalny zapłon Ducati (tak, Ducati) gościu wywalił i wstawił "czajne" 0-0, oraz filtr powietrza (WtF?!) z traktora po tuningu... Głupota nie zna granic, niestety
|
|
12-05-2014 22:41:52 |
|
|
skalpel155
SzpachelMen
Liczba postów: 300
Imię: Mateusz
Pojazd: Inny
|
Więc tak, Przejażdżka by sprawdzić to to przy okazji, z tata w asekuracji. po 7km zaczęło mu furczeć przy dodawaniu gazu, tak jakby brakowało paliwa. później zaczęło buczeć i coraz mniej jechał. podejrzewam że zapłon odcinał. jakoś przejechałem tak łącznie 15km. Po 15km już tak się zaczęło dziać na 4 biegu, 5 nie było co wrzucać. na 19kilometrze (700m do celu) już trochę podku*wiony na całokształt którego się i tak spodziewałem (chciałem awarii jakiejkolwiek żeby nie rozbierać bez powodu ) No i pomyślałem "Skoro już się tak pie*doli jak nim delikatnie jade, to go przebutuje" Jedyna Depa, Dwója Depa, Trója Depa, Czwóra ledwo co zapięta i urwało ten jakże "idealny" spaw byłego właściciela Nie wytrzymał REZO chyba Spostrzeżenia, Nie mam linki obrotka i założonego licznika więc nie wiem przy ilu obrotach, ale dosyć późno budzi się do życia, problemy z Rozrusznikiem (Czasem kręci, czasem cyka przekaźnik. Rozrusznik dobry bo rozbieralem, czyściłem i podłączałem pod aku bezpośrednio i kręci) I obstawiam że to może być wina modułu, wkońcu zapłon sam z siebie nie odcina od tak sobie. No i w dzień po kupnie jechałem nim taką samą trasę (20km) i jechałem 65km/h i to na luzaku, bylo czuć że jeszcze ma. teraz było 60km/h i już było wąsko z gazem. Jak ktoś ma jakieś propozycje prócz winy zapłonu to mile widziane
A teraz rzeczy przyjemniejsze. Po rozebraniu jest lepiej niż się spodziewałem. No ale wałek zdawczy jest chyba od wersji 6 biegowej. Jest grubszy od tego co siedział u mnie, nie wiem czy działać z tym coś, czy szukać takiego jak ten stary (trudne do dostania)
Jak ogarne co z wałkiem to zabieram się za szukanie jakichś łożysk i simmerów, co najmniej FAG, PPL czy cuś w tym stylu, w końcu silnik innego wykonania, nowszej produkci, niech ma a później walka z elektryką którą już dostałem, i wyglądem
Próbowałeś wysłać do mnie wiadomość? Pisz teraz. miałem pełną skrzynkę
|
|
22-05-2014 22:59:20 |
|
|
skalpel155
SzpachelMen
Liczba postów: 300
Imię: Mateusz
Pojazd: Inny
|
No więc powoli. przyszła paczka z mielocha, ale wymiar wewnętrzny okazał się za duży, a na stronce nie było tego wymiaru, więc wymiana. Jak zamówiłem było na drugi dzień, jak wymienić to w piątek nadałem przesyłke z formularzem wymiany zgodnie z ich instrukcją i do dziś nie mam zębatki, przez co robota stoi, bo pod co wałek zregenerować..
Przymiarkę plastików zrobiłem, nawet jakoś wygląda.
Bak odmalowany, był piękny połysk, ale pomalowałem bezbarwnym i raptem zniknęło, jakieś anomalie, ale i tak jest lepiej niż było
Tłumik pospawany, przedmuchów było w ciul
Kierownica zdjęta, idzie do pocięcia oraz nawiercenia na Fi10 i pójdzie w oryginalne mocowania, tak pobieżnie przymierzyłem, to na dłuższą trasę napewno będzie wygodniej niż na tym prostym pręcie.
*na zdjęciu bez baku i kanapy kierowcy
Próbowałeś wysłać do mnie wiadomość? Pisz teraz. miałem pełną skrzynkę
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-06-2014 13:48:41 przez skalpel155.)
|
|
13-06-2014 13:46:04 |
|
|
Pompuś
Unregistered
|
Wreszcie zaczyna przypominać apke !
|
|