Skalpelowa RS-ka :D
|
Autor |
Wiadomość |
skalpel155
SzpachelMen
Liczba postów: 300
Imię: Mateusz
Pojazd: Inny
|
Skalpelowa RS-ka :D
Sie Sie Siemaaaanderko! Więc dumałem co kupić, rozmyślałem nad kolejnym chartem, ale ze sie nadarzyła okazja to podniosłem poprzeczkę, strasznie mały pułap negocjacji był :C Ogólnie bym nie brał, żeby nie to że zazwyczaj z pustymi rękoma nie wracam
Tak to się ma. Owiewki wszystkie oryginał jest. przejechałem nim 20km dziś, z racji ze wczoraj padało to na przyczepce wracał. Roboty jest w Hugo, ale nie ma tego zje*anego co się nie naprawi
Pilne sprawy:
*Elektryka (pocięte kable gdzie sie da)
*Hamulec tylni(brak zacisku)
*Zgiąć kiere bo jest prosta jak drut.. Komfort masakra, skrętność też.
*Ogarnąć dlaczego rozrusznik kręci, ale nie pali i to naprawić
Cylek 90ccm, gaźnik 21mm delorotto czy jak się ten lek na wszelkie bóle zwie
Pewnie czeka mnie połówka, dobrze by było bo ta 90 ponoć siedzi na oryginalnym wale bo był w dobrym stanie, a łożyska są zwykłe... masakra!
Poluje na oryginalny gaźnik, bo prościej wtedy zrobić no i rozmyślam czy na ten :oryginalny wał: nie zmniejszyc do 70ccm (2 pierścionki by były zamiast jednego, pewnie lepsza kompresja itd) A reszta to tapicerka, malowanko itd Oceniać i pisać sugestie a szczególnie osoby znające się konkretnie o rade w sprawie wału/cyla itd
Próbowałeś wysłać do mnie wiadomość? Pisz teraz. miałem pełną skrzynkę
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-05-2014 22:40:41 przez skalpel155.)
|
|
11-05-2014 22:37:54 |
|
|
kokosek
Минск 125
Liczba postów: 1,639
Imię: Eryk
|
|
11-05-2014 22:51:38 |
|
|
skalpel155
SzpachelMen
Liczba postów: 300
Imię: Mateusz
|
|
11-05-2014 22:56:57 |
|
|
Damian4570
Zaawansowany hardware'owiec
Liczba postów: 1,305
Imię: Damian
Pojazd: Romet Kadet
|
RE: Skalpelowa RS-ka :D
Hmmm, wał oryginalny z cylindrem 90? Podziwiam, podziwiam... Kuzyn w swojej RS'ce ma 80 ccm Top Performance i wał też od Topa, bo na oryginalnym wale, to trochę strach zwiększać pojemność... Ale, Aprilia to Aprilia - mam nadzieję, że ją uratujesz, bo ktoś strasznie ją oszpecił Jak chcesz ją robić porządnie, to licz się z wydatkami, bo to nie jest "czajnuś", który zadowoli się "groszowymi" częściami. Jeśli będziesz stosował oryginalne części (tak, wiem, że drogie), to Apka odwdzięczy Ci się niezawodnością Tak więc nie idź w taniochę Wywal to ustrojstwo z przodu, kup owiewki i normalną lampę Mam nadzieję, że uratujesz tą Apusię
|
|
11-05-2014 22:59:02 |
|
|
Marwerick
Mechanik
Liczba postów: 1,866
Imię: Zbigniew
|
|