Policjanci :D
|
Autor |
Wiadomość |
kokosek
Минск 125

Liczba postów: 1,639
Imię: Eryk
Pojazd: Inny
|
RE: Policjanci :D
(01-06-2014 22:22:19)Damian4570 napisał(a): Podobnych tematów było kilkanaście już... Dla mnie sprawa jest jasna, nie masz karty motorowerowej/AM/A1 - nie jeździj - proste, skoro nie posiadasz żadnego z wymienionych wyżej dokumentów, w mojej ocenie - Twoja wiedza o przepisach jest zerowa, więc jak chcesz jeździć przepisowo? 0-0
Nie zgadzam się nie i nie!.
Co powiesz na sytuacje niedawno opisaną w mediach o kierowcy ciężarowego auta który prowadził Auto przez ponad 20 lat bez prawka?.
Oraz czy ty byłeś taki cfany, gdy tym bardziej kolega jeździ po polnych drogach?.
Publicznie mówię ja prowadzę swoją charcine po drogach publicznych, Kontroli nie miałem. Lecz miałem sytuacje że jechałem bez kasku, z drugą osobą (ona miała kask) Policjant uchylił szybę pośmialiśmy się i poprosił abym zgasił i popchał puki oni nie pojadą  .
To jest tak. Jeżeli trafisz na miłego gościa (Policjantów takich jest większości sporo)
Polecam: Jak Zachować się podczas kontroli
A pro po tego iż poruszam się chartem bez prawa jazdy, Sytuacja wyglądała tak że zdałem egzamin w szkole, a egzamin praktyczny odbywał się w ferie, gdzie szkoła miała nam podać termin telefonicznie, Ja i Kolega, I tak się składa że nie był to mój pierwszy motorower wtedy i test praktyczny zaliczył bym w 99,9%..
Moje Prace 
Simson S51 - Kokosek
Wyprzedaż u Kokoska!
|
|
01-06-2014 23:40:34 |
|
|
wojtekr35
TeRrOrYsTa

Liczba postów: 939
Imię: Wojtek
Pojazd: Inny
|
|
02-06-2014 00:10:07 |
|
1 osoba postawiła piwo wojtekr35 za ten post:1 osoba postawiła piwo wojtekr35 za ten post.
komarek2 (06-13-2014)
|
Damian4570
Zaawansowany hardware'owiec

Liczba postów: 1,305
Imię: Damian
Pojazd: Romet Kadet
|
(01-06-2014 23:40:34)kokosek napisał(a): (01-06-2014 22:22:19)Damian4570 napisał(a): Podobnych tematów było kilkanaście już... Dla mnie sprawa jest jasna, nie masz karty motorowerowej/AM/A1 - nie jeździj - proste, skoro nie posiadasz żadnego z wymienionych wyżej dokumentów, w mojej ocenie - Twoja wiedza o przepisach jest zerowa, więc jak chcesz jeździć przepisowo? 0-0
Nie zgadzam się nie i nie!.
Co powiesz na sytuacje niedawno opisaną w mediach o kierowcy ciężarowego auta który prowadził Auto przez ponad 20 lat bez prawka?.
Oraz czy ty byłeś taki cfany, gdy tym bardziej kolega jeździ po polnych drogach?.
Publicznie mówię ja prowadzę swoją charcine po drogach publicznych, Kontroli nie miałem. Lecz miałem sytuacje że jechałem bez kasku, z drugą osobą (ona miała kask) Policjant uchylił szybę pośmialiśmy się i poprosił abym zgasił i popchał puki oni nie pojadą .
To jest tak. Jeżeli trafisz na miłego gościa (Policjantów takich jest większości sporo)
Polecam: Jak Zachować się podczas kontroli
A pro po tego iż poruszam się chartem bez prawa jazdy, Sytuacja wyglądała tak że zdałem egzamin w szkole, a egzamin praktyczny odbywał się w ferie, gdzie szkoła miała nam podać termin telefonicznie, Ja i Kolega, I tak się składa że nie był to mój pierwszy motorower wtedy i test praktyczny zaliczył bym w 99,9%..
No to z takim podejściem do sprawy życzę powodzenia  Dla mnie to jest chore i niezrozumiałe, ale ok - jeździjcie bez kasków i kart AM/A1 dalej, na pewno n i g d y nikogo nie stukniecie, pukniecie... (ironia)

|
|
02-06-2014 20:00:12 |
|
|
Semmao
Podszeptywacz
Liczba postów: 4,470
Imię: Tom
Pojazd: Romet Ogar 200
|
(02-06-2014 21:07:46)jurek_j napisał(a): No powiedz, czego się nauczyłeś?
Dla mnie lekcja była taka, że w dzisiejszym świecie, w naszym pięknym kraju, trzeba płacić za rzeczy oczywiste, bo tak każą!
Quake96 - 18-06-2013 22:49 -Cóż chciałeś Rometa to musisz się liczyć z wydatkami
kamil97 - 22-10-2014 10:02 -Ano ,,Chciales rysia, musisz się liczyć z wydatkami" 
jurek_j - 25-04-2016 19:28 -chciałeś rometa, musisz się liczyć z problemami
|
|
02-06-2014 21:23:16 |
|
2 użytkowników postawiło piwo Semmao za ten post:2 użytkowników postawiło piwo Semmao za ten post.
jurek_j (06-02-2014), kokosek (06-02-2014)
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,376
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
(02-06-2014 21:07:46)jurek_j napisał(a): Nie mam zamiaru bronić, ale tak szczerze... Czego młody człowiek uczy się na kursie na prawo jazdy kategorii B? Kategorii dawnej A? No powiedz, czego się nauczyłeś?
Nauczyłem się jeździć po publicznych drogach, bo wierz lub nie ale przed kursem nie wsiadałem za fajerę i nie śmigałem po mieście.
Kategorii A nie posiadam, dlatego śmigam T1 a nie Hayabusą.
KLIKNIJ TUTAJ I POMÓŻ W OPŁACENIU SERWERA !
|
|
02-06-2014 21:29:08 |
|
1 osoba postawiła piwo nie_mientki za ten post:1 osoba postawiła piwo nie_mientki za ten post.
Damian4570 (06-02-2014)
|
jurek_j
Technik

Liczba postów: 830
Imię: J
|
(02-06-2014 21:29:08)nie_mientki napisał(a): Nauczyłem się jeździć po publicznych drogach, bo wierz lub nie ale przed kursem nie wsiadałem za fajerę i nie śmigałem po mieście.
Kategorii A nie posiadam, dlatego śmigam T1 a nie Hayabusą.
No to gratuluję i zazdroszczę. Ja niestety nie miałem tak silnej woli. Jedynie upalanie po publicznych drogach generalnie nie wchodziło w grę.
A poza tym Semmao przekazał to, co chciałem niestety powiedzieć. No i jeszcze to, że nauczyli mnie zdać egzaminy.
Cały sęk w tym, żeby mieć poukładane w głowie jako tako, bo jak się nie ma, to nie pomoże czy ma się prawo, czy nie, wjeżdżając w grupę ludzi stojących na przystanku autobusowym, bądź też jeździ 80km/h koło szkoły podstawowej?
Kokosek, jeśli miałbym na myśli to co Ty napisałeś, zamiast znaku pytającego po B, postawiłbym przecinek. Kiedyś było A1 i A, teraz podobnież nie, dlatego użyłem takiego skrótu myślowego.
|
|
02-06-2014 21:38:44 |
|
1 osoba postawiła piwo jurek_j za ten post:1 osoba postawiła piwo jurek_j za ten post.
kokosek (06-02-2014)
|
jurek_j
Technik

Liczba postów: 830
Imię: J
|
Rowerzyści to w ogóle jest kosmos. Sam jeżdżę raczej jak mi się podoba, a nie jak miłośnie panujący urzędnicy wymyślili, ale z główną zasadą - nikomu nie szkodzę.
Do szewskiej pasji doprowadzają mnie pederaści ujeżdżający rowerki na asfalcie, kiedy to obok szosy jest piękna ścieżka rowerowa, pusta, nie zawsze idealna, ale bezpieczniejsza. Dla niego i dla pojazdów mechanicznych.
Pewnie trochę masz rację, że młokosów nie można mocno bronić, podobnież współczesna młodzież troszkę inna jest niż dawniejsza, nie wiem ile w tym prawdy, a ile jest wyjątków...
|
|
02-06-2014 21:50:27 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|