Policjanci :D
|
Autor |
Wiadomość |
theogarowiec
rider ogar
Liczba postów: 1,010
Imię: Szymon
Pojazd: Romet Pony
|
|
01-06-2014 22:04:17 |
|
|
mikolaj.lukasik
Mechanik
Liczba postów: 1,181
Imię: mikolaj
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Policjanci :D
500zł kary za jazdy bez uprawnień , ale że jesteś nie pełnoletni to sąd rodziny
Siedem cudów Gierka
1. nie było bezrobocia
2. mimo że nie było bezrobocia, nikt nic nie robił.
3. mimo że nikt nic nie robił, plan wykonywano w 150 procentach.
4. mimo że plan wykonywano w 150 procentach, nigdzie niczego nie było.
5. mimo że nigdzie niczego nie było, każdy wszystko miał.
6. mimo że każdy wszystko miał, wszyscy wszystko kradli.
7. mimo że wszyscy wszystko kradli, to co kradli, zawsze było.
Siedem cudów Tuska
1. jest bezrobocie.
2. mimo że jest bezrobocie, wszyscy pracują.
3. mimo że wszyscy pracują, plan nie jest wykonywany nawet w 10 procentach.
4. mimo że plan nie jest wykonywany nawet w 10 procentach, wszędzie wszystko jest.
5. mimo że wszędzie wszystko jest, nie wszyscy wszystko mają.
6. mimo że nie wszyscy wszystko mają, kradną głównie ci, co mają wszystko.
7. mimo że kradną głównie ci co mają wszystko, nie udaje się nikogo złapać i niczego odzyskać.
|
|
01-06-2014 22:12:07 |
|
|
Damian4570
Zaawansowany hardware'owiec
Liczba postów: 1,305
Imię: Damian
Pojazd: Romet Kadet
|
|
01-06-2014 22:22:19 |
|
1 osoba postawiła piwo Damian4570 za ten post:1 osoba postawiła piwo Damian4570 za ten post.
ZiZeLoT (06-01-2014)
|
Linux
.
Liczba postów: 247
Imię: Kuba
Pojazd: Inny
|
RE: Policjanci :D
(01-06-2014 22:02:46)DominiX napisał(a): Siemka, co policjanci najczęściej sprawdzają jak złapią motorowerzystę?
To zależy tylko i wyłącznie na kogo trafisz. Raz trafiłem, że nic nie sprawdzali tylko usłyszałem 'Ile może jechać motorower?'... Odpowiedziałem, że 45km/h. A sytuacja zatrzymania wyglądała tak, że leciałem z 90 i mnie akurat wyprzedzali cywilnym autem, no i zatrzymali. Powiedzieli potem, że było trochę szybciej i, że udzielają pouczenia i szerokiej drogi.
Kolejny raz padło mi światło w Charcie i to na wiejskiej drodze, na zadupiu jakich mało, a oni z radarem stali. Zatrzymali mnie, sprawdzali OC, dowód, kartę, patrzyli czy silnik 50cm3... Czy mam klakson, resztę świateł, numery ramy. Dzwonili gdzieś żeby coś tam potwierdzić. Postraszyli, spisali protokół jakiś i mówili, że powinni mnie odholować. Ale powiedziałem, że mam na działkę 2 km i pozwolili odejść.... Ale mendy konkretne, byle się dopierdzielić do czegoś.
Poza tym 'rutynowa kontrola' jest nielegalna w UE, więc aby Cię zatrzymać muszą mieć uzasadnione podejrzenie czegoś. W skrócie, jak nic nie przeskrobiesz, to szanse na zatrzymanie są bliskie zeru. Nigdy jeszcze nie zdarzyło mi się, żeby mi machali za nic, a kilkanaście tysięcy różnorakimi motorowerami nakręciłem i wiele patroli mijałem.
Ale mimo wszystko, popieram przedmówce w sprawie AM. - Nie masz = nie jeździsz.
|
|
01-06-2014 23:10:24 |
|
1 osoba postawiła piwo Linux za ten post:1 osoba postawiła piwo Linux za ten post.
sebon30 (06-01-2014)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|