Udoskonalenie rometa
|
Autor |
Wiadomość |
romek
019 rzondzi
Liczba postów: 2,215
Imię: Marcin
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Udoskonalenie rometa
Jest taki patent na stacyjkę, mianowicie:
1. Kupujesz taką stacyjkę http://allegro.pl/stacyjka-uniwersalna-q...91176.html
2. Znajdujesz miejsce na nią, znajdujesz odpowiednie kable
3. Jeden prowadzisz do kondenastora umieszczonego np. w lampie, schowku, zależy gdzie umieszczasz stacyjkę
4. Drugi prowadzisz do cewki zapłonowej
Rozłączając obwód, odłączasz kondensator. Przewody najlepiej poprowadzić w starym pancerzu od jakiejś linki.
PS. Jeśli demontujesz kondensator od iskrownika, pamiętaj aby zostawić ten filc od smarowania bo to ważne!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-03-2014 23:43:57 przez romek.)
|
|
28-03-2014 23:42:09 |
|
|
Damian4570
Zaawansowany hardware'owiec
Liczba postów: 1,305
Imię: Damian
Pojazd: Romet Kadet
|
|
29-03-2014 14:24:36 |
|
|
kamil97
Początkujący
Liczba postów: 1,709
Imię: Kamil
Pojazd: Inny
|
RE: Udoskonalenie rometa
(29-03-2014 14:24:36)Damian4570 napisał(a): Odpuść sobie kierunki bo tylko oszpecisz tego Ogara... A ze stacyjką, to będzie tak jak napisał kolega wyżej, co z tego, że ją schowasz nie wiadomo gdzie, skoro i tak wystarczy odpiąć te dwa kable koło kabla W/N i możesz odpalić bez problemu?
Ja powiem tak- Co do udoskonaleń elektryki. To możesz sobie zamontować stacyjke(najlepiej małych rozmiarów i w miejscu które nie rzuca się w oczy. Kierunki- Jeśli odbierzesz kierunki małych rozmiarów to zbytnio nie oszpecisz ogara. Zajrzyj np do mojego tematu. Ja mam u siebie instalację 12v z akumulatorem i ładowaniem. Poogladaj zdjęcia, poczytaj może jakiś pomysł fajny ci przyjdzie do głowy.
Co do stacyjki i tego że wyciągnie kable z silnika i pojedzie.
Jeśli wyciągnie kondensator z silnika i zamontuje go np w lampie lub w schowku i podłączy kondensator przez nią to po wyciągnięciu kabli z silnika nie odpali go bo kondensator będzie odłączony od reszty zapłonu.
DO AUTORA TEMATU: Jeśli wykonujesz jakieś przeróbki to rób tak by nie odbiegać zbytnio od oryginału i rób to z głową!
Moja skoda octavia I 1.8 SLX
|
|
29-03-2014 14:39:26 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|