Siemka !
Chciałbym wam przedstawić mojego rometka "dwjeście pjenć" mam go po dziadku on nim już nie jeździł z ok. 8 lat i tak stał w wilgotnym garażu , gdy się nim zainteresowałem to wyciągnąłem go z garażu i z bratem i jednym kolegą na marne próbowaliśmy rozbujać wał , w tym czasie zdążyliśmy urwać podnóżki itd. i nadszedł wreszcie dzień wkużyłem się więc młotek w dłoń drewienko w cylinder i walić 3x walnąłem i łożyska ożyły po jakimś miesiącu dostałem nowy gaźnik i romek o dziwo od pierwszego kopa zaczął ze mną rozmawiać a teraz do rzeczy Papierki jakieś były (może nawet są)
lakierek oryginał przebieg niecałe 2648 km !!! jak na takiego rometa to mało wiele w nim nie wymieniałem co do zrobienia to po pierwsze elektryka bo bíegami gaśić nie bd , potrzebny mu jeszcze remoncik generalny silnika albo nowe serce no i to tyle. Komentować !
PS. na zdjęciu jest inny bak bo tamten org. był dziurawy ale zalepiłem sory też za 1 zdjęcie jutro będzie więcej
,,Ja mu w gaz, a on mi zgasł''
,,Pcham go, ale mam go''
W garażu
1x Romet Ogar 205 '86
1x Wsk 125 w częściach kompletna '80
1x Wsk 175 KOBUZ od wujka za 3 msc mój 'xx
Zbieranie pieniędzy na ogarka 10zł/150zł
10-02-2014 22:30:14
Reklama
skalpel155
SzpachelMen
Liczba postów: 300 Imię: Mateusz Skąd: Gołdap Pojazd: Inny
Wiem szału niema bardzo długo stał
a remont silnika chcę robić bo
-wał krzywy jak nie powiem co
-ten silnik przejedzie 2 km i jest tak zagotowany że jajka smażyć można
myślałem też nad ładnym kolorkiem ale niewiem jaki wybrać
,,Pcham go, ale mam go''
W garażu
1x Romet Ogar 205 '86
(10-02-2014 22:46:41)komarek2 napisał(a): Wiem szału niema bardzo długo stał
a remont silnika chcę robić bo
-wał krzywy jak nie powiem co
-ten silnik przejedzie 2 km i jest tak zagotowany że jajka smażyć można
myślałem też nad ładnym kolorkiem ale niewiem jaki wybrać
Pomarańczowy
10-02-2014 22:51:01
lada97
Romet Fan :D
Liczba postów: 607 Imię: Marcin Skąd: Pieniężno Pojazd: Inny Romet
wątpię żeby to był realny przebieg pewnie się linka urwała, albo slimak się zepsuł lub licznik nie działa. Tak jak juz koledzy powiedzieli szału nie ma dupy nie urywa
a jak na ciepło się składa to trzeba zamrozić wał i łożyska a kratery podgrzać dobrze mówię ?
linka cała licznik działa ślimak też przebieg w 100% realny jestem jego 3 właścicielem pierwszy praktycznie nim nie jeździł drugi trochę więcej a ja to z 5 km zaledwie przejechałem
,,Pcham go, ale mam go''
W garażu
1x Romet Ogar 205 '86
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-02-2014 23:02:26 przez komarek2.)
10-02-2014 22:59:26
komarek2
Ten MOTÓR mnie wykończy
Liczba postów: 176 Imię: M Skąd: Okolice Żuromnina Pojazd: Romet 50-T-3
no więc tak rometa mi ukradziono i dopiero tydzień wcześniej go zobaczyłem jak na w szopce u takiego handlarza stał to zapytałem się skąd go ma a on mi na to że jest pierwszym właścicielem i tak dalej się wykręca to ja mu pokazałem zdjęcie jak na nim siedzę i zaczął potem uciekać ale go dziada złapałem i dostał w mordę za złodziejstwo a rometa wziąłem do domu no i oczekiwane zdjęcia
tu z boku
a to dla tych którzy nie wierzą w przebieg tylko na tą ramkę spadł mi klucz i się zgięła
więcej zdjęć potem i sorry za jakość
w przyszłości planuję mu malowanko tylko muszę się zdecydować na jaki kolor
,,Pcham go, ale mam go''
W garażu
1x Romet Ogar 205 '86
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-04-2014 14:34:23 przez komarek2.)
16-04-2014 14:33:43
Rometowiec97
TJUNER
Liczba postów: 1,280 Imię: Michał Skąd: Poznań Pojazd: Romet Ogar 205
(16-04-2014 14:33:43)komarek2 napisał(a): no więc tak rometa mi ukradziono i dopiero tydzień wcześniej go zobaczyłem jak na w szopce u takiego handlarza stał to zapytałem się skąd go ma a on mi na to że jest pierwszym właścicielem i tak dalej się wykręca to ja mu pokazałem zdjęcie jak na nim siedzę i zaczął potem uciekać ale go dziada złapałem i dostał w mordę za złodziejstwo a rometa wziąłem do domu
16-04-2014 14:39:26
1 osoba postawiła piwo Rometowiec97 za ten post:1 osoba postawiła piwo Rometowiec97 za ten post. komarek2 (04-17-2014)
Semmao
Podszeptywacz
Liczba postów: 4,470 Imię: Tom Skąd: Elbląg - Gorzów Pojazd: Romet Ogar 200
ja tam bym od razu w ryj dał ostatnio ukradli mi rower ponaklejali naklejki i myśleli że nie poznam (sam robiłem lampę więc wiem ) w ryj i do domu z rowerkiem ale zarobiłem trochę naklejek
KRÓTKIE ŚWIATŁA DŁUGI GAZ
KAŻDY ZIOM ZBIERA ZŁOM
WOLE NA HONDZIE NIŻ NA WIELBŁĄDZIE,BO WIELBŁĄD TURYSTA NIE LATA 300
w uszach szum,w oczach łzy na liczniku 43
16-04-2014 15:15:04
Jędrek
Amator Wysokich Obrotów
Liczba postów: 221 Imię: Andrzej Skąd: Okolice Mławy Pojazd: Romet Pegaz
handlarz jakiś u kogoś będzie na święta do kogoś podobno rodzina ale ja tam nw
sory że post pod postem ale powiedzcie mi czym najlepiej odrdzewić bak w środku bo pepsi to nie idzie
sory że post pod postem ale powiedzcie mi czym najlepiej odrdzewić bak w środku bo pepsi to nie idzie
,,Pcham go, ale mam go''
W garażu
1x Romet Ogar 205 '86
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-04-2014 10:44:57 przez komarek2.)
Forum by Tomasso94 2010 - 2023. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.