![]() |
smerfastyczny romet 205 by komarek - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Nasze Romety (/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: smerfastyczny romet 205 by komarek (/showthread.php?tid=22699) Strony: 1 2 |
smerfastyczny romet 205 by komarek - komarek2 - 10-02-2014 22:30:14 Siemka ! Chciałbym wam przedstawić mojego rometka "dwjeście pjenć" mam go po dziadku on nim już nie jeździł z ok. 8 lat i tak stał w wilgotnym garażu , gdy się nim zainteresowałem to wyciągnąłem go z garażu i z bratem i jednym kolegą na marne próbowaliśmy rozbujać wał , w tym czasie zdążyliśmy urwać podnóżki itd. i nadszedł wreszcie dzień wkużyłem się więc młotek w dłoń drewienko w cylinder i walić 3x walnąłem i łożyska ożyły po jakimś miesiącu dostałem nowy gaźnik i romek o dziwo od pierwszego kopa zaczął ze mną rozmawiać a teraz do rzeczy Papierki jakieś były (może nawet są) lakierek oryginał przebieg niecałe 2648 km !!! jak na takiego rometa to mało wiele w nim nie wymieniałem co do zrobienia to po pierwsze elektryka bo bíegami gaśić nie bd , potrzebny mu jeszcze remoncik generalny silnika albo nowe serce no i to tyle. Komentować ![]() PS. na zdjęciu jest inny bak bo tamten org. był dziurawy ale zalepiłem sory też za 1 zdjęcie jutro będzie więcej RE: smerfastyczny romet 205 by komarek - skalpel155 - 10-02-2014 22:37:06 Hmm co tu pisać, Szału nie ma, d*py nie urywa, staniki nie latają ![]() dobra baza do renowacji ![]() RE: smerfastyczny romet 205 by komarek - kokosek - 10-02-2014 22:41:48 Skoro silnik ma 2648km to czemu chcesz go remontować? RE: smerfastyczny romet 205 by komarek - komarek2 - 10-02-2014 22:46:41 Wiem szału niema bardzo długo stał a remont silnika chcę robić bo -wał krzywy jak nie powiem co -ten silnik przejedzie 2 km i jest tak zagotowany że jajka smażyć można myślałem też nad ładnym kolorkiem ale niewiem jaki wybrać RE: smerfastyczny romet 205 by komarek - szopen45 - 10-02-2014 22:51:01 (10-02-2014 22:46:41)komarek2 napisał(a): Wiem szału niema bardzo długo stał Pomarańczowy ![]() ![]() ![]() RE: smerfastyczny romet 205 by komarek - lada97 - 10-02-2014 22:55:20 Tylko silnik na ciepło składaj ![]() RE: smerfastyczny romet 205 by komarek - komarek2 - 10-02-2014 22:57:12 no o pomarańczowym właśnie najbardziej się zastanawiałem nawet ładny a niewie ktoś ile może litr kosztować i ile mniejwięcęj może kosztować ten litr RE: smerfastyczny romet 205 by komarek - mikbow - 10-02-2014 22:57:29 wątpię żeby to był realny przebieg pewnie się linka urwała, albo slimak się zepsuł lub licznik nie działa. Tak jak juz koledzy powiedzieli szału nie ma dupy nie urywa RE: smerfastyczny romet 205 by komarek - komarek2 - 10-02-2014 22:59:26 a jak na ciepło się składa to trzeba zamrozić wał i łożyska a kratery podgrzać dobrze mówię ? linka cała licznik działa ślimak też przebieg w 100% realny jestem jego 3 właścicielem pierwszy praktycznie nim nie jeździł drugi trochę więcej a ja to z 5 km zaledwie przejechałem RE: smerfastyczny romet 205 by komarek - komarek2 - 16-04-2014 14:33:43 no więc tak rometa mi ukradziono i dopiero tydzień wcześniej go zobaczyłem jak na w szopce u takiego handlarza stał to zapytałem się skąd go ma a on mi na to że jest pierwszym właścicielem i tak dalej się wykręca to ja mu pokazałem zdjęcie jak na nim siedzę i zaczął potem uciekać ale go dziada złapałem i dostał w mordę za złodziejstwo a rometa wziąłem do domu no i oczekiwane zdjęcia [attachment=5551] tu z boku ![]() [attachment=5552] a to dla tych którzy nie wierzą w przebieg tylko na tą ramkę spadł mi klucz i się zgięła ![]() więcej zdjęć potem i sorry za jakość w przyszłości planuję mu malowanko ![]() ![]() RE: smerfastyczny romet 205 by komarek - Rometowiec97 - 16-04-2014 14:39:26 (16-04-2014 14:33:43)komarek2 napisał(a): no więc tak rometa mi ukradziono i dopiero tydzień wcześniej go zobaczyłem jak na w szopce u takiego handlarza stał to zapytałem się skąd go ma a on mi na to że jest pierwszym właścicielem i tak dalej się wykręca to ja mu pokazałem zdjęcie jak na nim siedzę i zaczął potem uciekać ale go dziada złapałem i dostał w mordę za złodziejstwo a rometa wziąłem do domu ![]() RE: smerfastyczny romet 205 by komarek - Semmao - 16-04-2014 14:40:10 Fajnie, że odzyskałeś Romka. ![]() RE: smerfastyczny romet 205 by komarek - Jakchwal205 - 16-04-2014 15:15:04 ja tam bym od razu w ryj dał ostatnio ukradli mi rower ponaklejali naklejki i myśleli że nie poznam (sam robiłem lampę więc wiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RE: smerfastyczny romet 205 by komarek - Jędrek - 16-04-2014 15:32:12 Ten złodziej to z kąd ? Żebym wiedział gdzie przyjechać jak mi motor jaki zginie RE: smerfastyczny romet 205 by komarek - komarek2 - 17-04-2014 10:30:27 handlarz jakiś u kogoś będzie na święta do kogoś podobno rodzina ale ja tam nw sory że post pod postem ale powiedzcie mi czym najlepiej odrdzewić bak w środku bo pepsi to nie idzie ![]() sory że post pod postem ale powiedzcie mi czym najlepiej odrdzewić bak w środku bo pepsi to nie idzie ![]() sory że post pod postem ale powiedzcie mi czym najlepiej odrdzewić bak w środku bo pepsi to nie idzie ![]() sory że post pod postem ale powiedzcie mi czym najlepiej odrdzewić bak w środku bo pepsi to nie idzie ![]() sory że post pod postem ale powiedzcie mi czym najlepiej odrdzewić bak w środku bo pepsi to nie idzie ![]() sory że post pod postem ale powiedzcie mi czym najlepiej odrdzewić bak w środku bo pepsi to nie idzie ![]() sory że post pod postem ale powiedzcie mi czym najlepiej odrdzewić bak w środku bo pepsi to nie idzie ![]() sory że post pod postem ale powiedzcie mi czym najlepiej odrdzewić bak w środku bo pepsi to nie idzie ![]() sory że post pod postem ale powiedzcie mi czym najlepiej odrdzewić bak w środku bo pepsi to nie idzie ![]() sory że post pod postem ale powiedzcie mi czym najlepiej odrdzewić bak w środku bo pepsi to nie idzie ![]() sory że post pod postem ale powiedzcie mi czym najlepiej odrdzewić bak w środku bo pepsi to nie idzie ![]() sory że post pod postem ale powiedzcie mi czym najlepiej odrdzewić bak w środku bo pepsi to nie idzie ![]() sory że post pod postem ale powiedzcie mi czym najlepiej odrdzewić bak w środku bo pepsi to nie idzie ![]() sory że post pod postem ale powiedzcie mi czym najlepiej odrdzewić bak w środku bo pepsi to nie idzie ![]() sory że post pod postem ale powiedzcie mi czym najlepiej odrdzewić bak w środku bo pepsi to nie idzie ![]() sory że post pod postem ale powiedzcie mi czym najlepiej odrdzewić bak w środku bo pepsi to nie idzie ![]() sory że post pod postem ale powiedzcie mi czym najlepiej odrdzewić bak w środku bo pepsi to nie idzie ![]() |