Ocena wątku:
- 2 głosów - 5 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
nie_mientki ciągnie kolejną srokę za ogon(Universal '79)
|
Autor |
Wiadomość |
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,375
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
nie_mientki ciągnie kolejną srokę za ogon(Universal '79)
Rozgrzebałem Uaza, cafe racera, czas zacząć i nie skończyć kolejny sprzęt. Tym razem rower, więc jest szansa na skończenie przed Wielkanocą 2057.
Stan wyjściowy znacie, kiedyś pokazywałem:
Full wypas lat 70, czyli shimanochy. Rozebrałem to i nie wiem jak działa. Trochę jak jakaś przekładnia planetarna, w sumie nie ogarniam
Patent tatusia na brudne plecy, czyli złączenie dwóch błotników. Nity rozwiercę, będzie jak w oryginale. Czyli brud wraca na plecy.
Ciekawostka z opony. Rekomendowane ciśnienie w abstrakcyjnej jednostce "funt na cal kwadratowy"
Osłona łańcucha, jak widać wymaga sporo pracy.
Zmęczone klamki zamienię na nowe. Stare były w chromie, nowe są z amelinum. Szkoda, ale wyglądają znacznie lepiej.
No i zostawiłem go w takim stanie.
Jeśli macie pomysły na fajny kolor to chętnie posłucham. Mam pod ręką smerfny niebieski i oczojebny pomarańczowy. Ale jak usłyszę lepszy pomysł to...
KLIKNIJ TUTAJ I POMÓŻ W OPŁACENIU SERWERA !
|
|
23-05-2013 00:16:39 |
|
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
|
RE: nie_mientki ciągnie kolejną srokę za ogon(Universal '79)
Mówisz o rowerze czy pałąku?
Pałąk profesjonalnie nazywają sissy-bar i może znajdziesz coś w sklepach z częściami do wypaśnych rowerów. Mój był dorobiony(pewnie jeszcze za komuny) w warsztatach przy ZA Puławy. Kto tu mieszka ten wie, że tam wszyscy wszystko na lewo z kwasówki sobie robią
Jeśli chodzi o rower-w takiej wersji jak moja(z przerzutkami) to chyba nie spotkałem się w Polsce(mam tylko tę fotkę z amerykańskiego forum). Widziałem raz jakieś resztki na allegro. I użytkownik "van de loro" też ma takiego, ale bez przerzutek. I w sumie tyle...
KLIKNIJ TUTAJ I POMÓŻ W OPŁACENIU SERWERA !
|
|
23-05-2013 17:25:05 |
|
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
|
|