Romet Chart 210 Enduro Tuning by Wissner
|
Autor |
Wiadomość |
romecik1998
To jest ktoś!!!
Liczba postów: 969
Imię: Damian
Pojazd: Romet 50-T-1
|
|
28-03-2013 13:30:51 |
|
|
Wissner
Chart 80ccm/13PS
Liczba postów: 110
Imię: Kacper
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Romet Chart 210 Enduro Tuning by Wissner
Miłej przeszłości, hmmm...on jest dosłownie jak nowy, tylko ta korba i układ tłok-cylinder. Prawdopodobnie po prostu był jeżdżony bez oleju w paliwie, od nadmiernego tarcia korba sie przegrzała i wytarła, bo nawet widać na niej fioletowe przebarwienia od temperatury. Widać że ktoś już się bawił z tym wałem i nieudolnie próbował coś z nim zrobić bo sworzeń dolny był szlifowany z jednej strony. Na szczęście gwinty na wale i całe przeciwwagi są jak nowe a jak rozbiłem? hmm...młotek, przecinak i jazda jak się to zrobi w miarę delikatnie nie rzucając wałem, to nic się nie stanie więc spokojnie I tak będzie nowa korba wkrótce więc nie szkoda mi tego było nawet Więc czekam do 10 i zamawiam korbę, 100+20zł przesyłka i tłok, 40+20zł przesyłka to masz 180 zł szlif myślę że 60zł, zmiana korby 70zł i to wychodzi 180zł+130zł= 310zł więc jeszcze nie jest źle a silnik będę miał pewniaka. Bo sam będę wiedział co kiedy zrobione i co w jakim stanie Materiały na zamknięcie ramy już mam, rurka 20mm średnicy, 1.5mm grubości ścianki, elektrody 2.5mm, tarcze do cięcia i szlifowania. co do ramy to cały osprzęt kierownicy już pomalowany proszkowo na czarno, blacha siedzenia, półka kierownicy, mocowania kierownicy, pręt tylnego hamulca, dźwignia hamulca
(ta przy bębnie) siedzenie prawie obite, odegnę je tylko żeby trochę niżej było, ramę też, silnik się wsadzi bez tego wału żeby pospawać, zamknie się tą ramę, pomaluje te rurki na czarno, potem zrobię silnik, poskładam, podłączę, wsadzę i łogyiń
|
|
30-03-2013 12:26:47 |
|
|
gabriel0
☭Ciśniem klamoty do lasu☭
Liczba postów: 1,494
Imię: Tak
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: Romet Chart 210 Enduro Tuning by Wissner
Dzięki za podsumowanie ale nie wiem czy któregoś jakoś zniszczyłem.
Błotnik to rób jak chcesz, faktycznie jest twój nie zauważyłem tego. Ogólnie podoba mi się twój chart ale że błotnik ciężko dostać to mi to tak jakoś...
Ano i jeszcze pytanie o to dukati energia. Co to za jakiś super turbo iskrownik że każdy go ma w jakiś tuningach? Bardzo mocniejszy jest?
"Ten komar za pomału się porusza"
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-03-2013 23:01:19 przez gabriel0.)
|
|
30-03-2013 22:57:51 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|