Ogar 200 RequiredData
|
Autor |
Wiadomość |
RequiredData
Banned
Liczba postów: 163
Imię: Dawid
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Ogar 200 RequiredData
Ooo, widze osoba która mieszka niedaleko mnie
Mieszkam dokładnie w bychawie, w mieście.
Co do rometa. Dzisiaj wyprowadziłem go na dwór żeby coś zrobić, więc tak. Z racji że są mrozy, dużo nie zrobiłem, ale: przykręciłem kranik od wsk bo nie miałem przy romecie, wziąłem łańcuch od wsk 175 mojej bo też nie miałem łańcucha. Myślę że na styk starczy. Tzn teraz nie ma zębatki zdawczej ale jak założyłem łańcuch na wałek i rękami ciągnąłem do siebie łańcuch to było w zapasie około 8 ogniw nie licząc zapinki. Starczy tyle łańcucha?
Następną rzeczą Było wymontowanie kółka z tyłu i sprawdzenie dętki. Cała rozszarpana, trzeba koniecznie kupić rowerową 21 albo motocyklową 17. Te 2 wymiary na dętce są napisane.
Zdemontowałem też kierownicę z półką i sama kierownica wyleci bo jest krzywa i zerdzewiała a wstawię od mińska w bo mam na strychu w bardzo dobrym stanie i możliwe że nawet z poprzeczką ale nie jestem pewien. Później poprowadziłem też kable z tylnej lampy i przedniej do schowka i tam dałem kostkę do łączenia kabli i tylną lampę i przednią zmostkowałem i wypuściłem z kostki na 1 kabel czyli do cewki. Co do przedniego zawieszenia, będę zakładał jakąś półkę. Możliwe że z jawy albo mz etz ostatecznie..
Oto fotki:
aha, prac nie ma na foto ale wykonałem też polerkę silnika.
http://i.imgur.com/zIdRGgw.jpg
|
|
23-01-2013 20:32:29 |
|
|
kondzio310
Kondziu
Liczba postów: 810
Imię: Konrad
Pojazd: Inny
|
POlerka zrobiona ale tylko pokryw, a silnik został taki jaki był, Kartery jak byś spolerował wyglądało by o niebo lepiej, bo same boki to troche licho.
Ta Lampa z przodu nie będed komentować,
Cały Ogar nawet nawet, No ale twój wybór co robisz. Czekam na koniec roboty
Troche to może śmiesznie wyglądać, bo zakłądasz cześci od tego co masz na strychu
|
|
23-01-2013 21:33:24 |
|
|
RequiredData
Banned
Liczba postów: 163
Imię: Dawid
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Thx za komenty. Przeszukałem dzisiaj piwnicę i co widzę? 2 puszki 0,7l farby oryginalnej z palety opla i to na dodatek metalic
Tak więc niech tylko trochę się ociepli i będziemy malować
Oczywiście kompresorem a jakby inaczej.
Aha, ta lampa to prowizorka bo jak kupię zawieche od sima s51 to lampa też od simsona będzie. Niby dla niektórych brzydka ale oryginalna jest za mała dla mnie, a w lagach simsona oryginalna rometowska by okropnie wyglądała. Do tego pomyślę nad 4 cewkami czyli jedna cdi i 3 świetlne tyle że przewinięte. Jakim drutem najlepiej przewijać i ile zwojów? Ew ile m drutu nawinąć. Wiem że miedziany i emaliowany ale nie wiem jaka grubość.
Z tyłu tą lampę po malowaniu się wywali również i będzie z 2 kierunkowskazów od simsona i bagażnik od s51 pewnie też wstawię. Ew od mz etz 250 albo 150/251.
Pzdr
|
|
23-01-2013 23:14:57 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 17 gości
|
|