Moja Pierwsza - Romet Pony 301'89
|
Autor |
Wiadomość |
Jaca
Nowy
Liczba postów: 99
Imię: Jacek
Pojazd: Romet Pony
|
RE: Moja Pierwsza - Romet Pony 301'89
inna kwestia jest skuteczność takiego zabezpieczenia ...
co da stacyjka w motorynce czy innym komarku , złodziej kradnie to co zna więc i tak zrobi obejście bez najmniejszych problemów.
Ochroni jedynie przed amatorami krótkich przejażdżek, kiedyś to się nazywało "czasowy zabór mienia" złapany na gorącym uczynku tłumaczył się że on nie chciał ukraść lecz tylko kawałek przez chwilę pojezdzić i odstawić na miejsce - pożyczyć bez gratyfikacji
|
|
27-11-2022 20:43:30 |
|
|
romek
019 rzondzi
Liczba postów: 2,205
Imię: Marcin
Pojazd: Romet Komar
|
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-12-2022 06:16:02 przez romek.)
|
|
06-12-2022 06:14:52 |
|
|
romek
019 rzondzi
|
Taka jescze ciekawostka w temacie starych gazet. Tym razem Gazeta Ostródzka, 97 albo 98 rok
A ciekawostka dlatego, że moja motorynka raz że jest niebieska, a dwa jeden z jej poprzednich właścicieli mieszkał właśnie w tej wsi na blokach bloków tych tam jest tylko kilka, nie są duże więc dość możliwe że kiedyś moja motorynka została skradziona (i potem odzyskana)
To jeszcze jedno, też ciekawe (ten sam tytuł gazety)
A co do samej motorynki to już bardzo dawno nie byłem w garażu, tyle że zamówiłem do niej nowa opaskę puszki gaźnika ze starych zapasów. Czekam na wiosnę , już się nie mogę doczekać tego dnia kiedy kupię bańkę 5 paliwa, pojadę sobie do garażu, rozrobie mieszankę i wszystkimi sobie pojeżdżę
|
|
29-01-2023 19:38:27 |
|
|
romek
019 rzondzi
|
Jak się podoba to jescze taki jest
Tutaj ciekawostka taka że miałem tabliczkę z dość podobnym numerem, jakiś czas na drugiej motorynce jeździła
Ogólnie było dużo kradzieży związanych z motoryzacja, czy to samochodów czy to radyjek, nawet było parę zwiniętych WSK ale tego nie skanowalem juz
Ale jak już pisałem to były takie czasy, gdzie o gwałtach, czy samobójstwach pisano w takich samych, małych rubryczkach obok notatki o włamaniu do garażu z którego skradziono farbę w spreju.
25 lat albo 100 zł grzywny jak to się mówi.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-01-2023 21:10:51 przez romek.)
|
|
29-01-2023 21:03:34 |
|
1 osoba postawiła piwo romek za ten post:1 osoba postawiła piwo romek za ten post.
Debesta (01-29-2023)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|