Ogar 200 RequiredData
|
Autor |
Wiadomość |
RequiredData
Banned
Liczba postów: 163
Imię: Dawid
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Ogar 200 RequiredData
Krycha, no właśnie, jak widzą ludzie że romety przerabiają to od razu hejty i krytyka (a rometów jest więcej od wsk) a jak ktoś wsk przerobi na krosa to same pozytywy lecą. (a wsk jest bardziej legendarnym motocyklem od motoroweru romet i jest ich mniej, powinno dążyć się ze wszystkimi do oryginału)
Tak więc postanowiłem zrównać to, teraz ci co kochają romety customy niech wiedzą jak to jest jak ktoś przerabia je.
A Poza tym. Ogara tego co mam to nabyłem za półdarmo a zrobie go po to żeby sprzedać za większą sumę i będę miał kase na WSK. Kapiszon?
Bo w tego rometa żeby go sprzedać za jakieś 350 zł nie dużo trzeba włożyć. W sam silnik od kobuza muszę włożyć jakieś 70 zł na same łożyska (FAG C3), 120 zł na regenerację wału (u dziadka z iławy, porządne regeneracje na oryginalnych korbach z epoki i łożyskiem stopy korby)
No a w rame też trzeba troche włożyć, ocynki to praktycznie za darmo mam ogarnięte, ale takie łożyska do kół (tył i przód), łożysko główki ramy (z miskami), tulejki wahacza wyniosą z 60 zł też co najmniej, malowanie baku, boczków, błotników to 150 zł z materiałami a rama, wahacz, osłony teleskopów i stopki centralne 100 zł bo proszkowo będę malował.
Aaaaa, no i zapomniałem, trzeba kupić oczywiście lagi do mojej WSK bo mam krzywe i gwint u góry sklepany w lewej. Hmm, w sumie to można by było samą lewą lagę kupić.
Aha, co do tego cylindra, zauważyłem że szpilki nakrętkek kolanka wydechowego to m8 czyli śruby na klucz 13. Co to oznacza?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-01-2013 19:46:59 przez RequiredData.)
|
|
27-01-2013 19:40:40 |
|
|
MrF4k
Daaaawwccaa
Liczba postów: 5,136
Imię: Karol
Pojazd: Romet Chart
|
(27-01-2013 20:13:58)kondzio310 napisał(a): Nakrętki do kolanka wydechowego są na klucz 10, śruba M10 jest na klucz 13, a M8 na klucz 10
coś ci sie chyba pomyliło
śruba m10 jest na klucz 17
a śruba m8 jest na klucz 13
a na klucz 10 jest m6
Pisk opon słychać z dala ktoś na Charcie zapier**** !!!
Mam Rometa i dwa kaski więc wybiorę się na laski
(25-08-2011 00:10:48)soczek napisał(a): Rób na orginał. Tjunink to tylko młode oszołomy praktykują, a potem na stare lata i tak mądrzeją (wiem po sobie).
Działaj, pozdro !
|
|
27-01-2013 20:18:02 |
|
|
kondzio310
Kondziu
Liczba postów: 810
Imię: Konrad
Pojazd: Inny
|
[quote
coś ci sie chyba pomyliło
śruba m10 jest na klucz 17
a śruba m8 jest na klucz 13
a na klucz 10 jest m6
[/quote]
Faktycznie, zmylił mnie RD bo normalnie na kolanko jest śruba na klucz 10 i napisał M8 no to już nie myślałem i pisałem jak mam .
|
|
27-01-2013 20:43:33 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 16 gości
|
|