#2 Charcik Deca
|
Autor |
Wiadomość |
Michał
Taki tam
Liczba postów: 322
Imię: Michał
Pojazd: Inny
|
RE: #2 Charcik Deca
Do bezmasowych cewek bierz coś w tym stylu:
https://www.agmot.pl/sklep/p/26107/REGULATOR-NAPIECIA
Montowałem taki lata temu w Simsonie i jest ok. Podłączenie z tego co pamiętam to:
czerwony- plus akumulatora, zielony- masa, różowy - jeden koniec uzwojenia cewki ładowania, żółty- drugi koniec cewki ładowania, czarny-12 Volt po stacyjce. Ale musisz dokładniej popatrzyć w internecie, bo tak jak mówię, trochę czasu minęło od montażu u mnie.
|
|
08-12-2020 21:07:48 |
|
|
Deecuu
Mechatronik
Liczba postów: 251
Imię: Paweł
Pojazd: Romet Chart
|
Witam wszystkich w nowym roku plan na charta był prosty - skończyć go przed świętami, niestety nie wyszło tak jak chciałem.
Co udało się zrobić? w sumie już prawie wszystko, w tym tygodniu mam nadzieję, że będzie pierwsza przejażdżka na przegląd
Chromy wyszły "przyzwoicie", chociaż nie najlepiej, najpewniej nie zostało wypolerowane do końca. Elektryka cała skończona, wszystko działa prawidłowo, iskra jest. Ładowanie sprawdzę dopiero po odpaleniu.
Założyłem gumy podnóżka kierowcy, trochę zabawy dłutem i gładko weszły
Koła już gotowe, łańcuch skrócony i naciągnięty, zdecydowanie lepszej jakości i to widać niz ybn który mam w drugim charcie.
Kwestia baku, po roku u lakiernika pojawiła się ruda w środku, trochę to wyczyściłem szkłem i benzyną jednak nie jest idealnie czysty, chętnie przyjmę poradę jak to zrobić lepiej. Kranik polskiej produkcji, wyczyszczony, nowe rurki, uszczelki i odstojnik made in poland, uznałem że taki będzie lepszy niż kupować chińczyka. Pokrywa akumulatora zyskała nowy, nie używany zamek, który zanitowałem.
Niestety problemem okazało się nowe kolanko które nie jest wygięte do końca i po nałożeniu tłumika różnica między otworem w ramie a tłumiku wynosi 5cm, także uważajcie na zamienniki. Udało mi się kupić całkiem ładne kierunki do charta i na tym zdj widać jak ładnie można odnowić plastik małym kosztem
po lewej wyczyszczony płynem boll a po prawej taki jaki był wcześniej.
Także mam nadzieje, że w tym tygodniu już się nim przejadę
Wszystkim forumowiczom, życzę szczęśliwego nowego roku
|
|
03-01-2021 15:51:16 |
|
4 użytkowników postawiło piwo Deecuu za ten post:4 użytkowników postawiło piwo Deecuu za ten post.
kaziq (01-04-2021), klodian2002 (01-05-2021), Lolek07 (05-03-2021), seler1500 (01-14-2021)
|
Deecuu
Mechatronik
|
|
05-01-2021 01:12:56 |
|
1 osoba postawiła piwo Deecuu za ten post:1 osoba postawiła piwo Deecuu za ten post.
klodian2002 (01-05-2021)
|
Deecuu
Mechatronik
|
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-01-2021 18:24:08 przez Deecuu.)
|
|
06-01-2021 18:23:11 |
|
2 użytkowników postawiło piwo Deecuu za ten post:2 użytkowników postawiło piwo Deecuu za ten post.
Jakubek205 (02-03-2021), seler1500 (01-14-2021)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|