Ocena wątku:
- 2 głosów - 5 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Wszystkie Flamingi i ich przeszłość by RaszkoV
|
Autor |
Wiadomość |
RaszkoV
Flamingowiec
Liczba postów: 252
Imię: Wojciech
Pojazd: Inny
|
RE: Wszystkie Flamingi i ich przeszłość by RaszkoV
|
|
20-05-2020 10:46:48 |
|
|
RaszkoV
Flamingowiec
|
#24 Złoty Flaming 1980
Zaczynamy od dosyć ciekawej wersji, a dokładniej...
Złoty Flaming rocznik 1980, z chromowanym bagażnikiem! Zaznaczam iż rower nigdy nie był malowany, ogólnie mówiąc jest dosyć nietypowym egzemplarzem.. Nigdy wcześniej takiego bagażnika nie spotkałem na Flamingu, jednak za niedługo miało się to zmienić.. Serdecznie dziękuje Rumcajsowi89 za odebranie dla mnie tego cudaka
#25 Flaming 1978
Musiałem wrzucić go tutaj, gdyż posiada jeden element który możecie poznać z egzemplarza wcześniej... Jak mówiłem, nigdy wcześniej przed złotym nie spotkałem się z chromowanym bagażnikiem. Ni stąd ni zowąd na złomowisku trafił się on.. Pomijając sam bagażnik, fenomenem też są błotniki- Wersja bez przetłoczenia, w chromie! Cały flaming jest w oryginalnym lakierze, ma bardzo dużo urokliwych epokowych naklejek
#26 Flaming 1976
Czyli anomalii ciąg dalszy..
Pewnego razu mój znajomy wysłał do mnie zdjęcie z w/w Flamingiem.. Od razu dostałem wręcz zawału (!) widząc niezwykłe wyposażenie tego cudaka.. Wrażenia nie zrobiła na mnie sama piasta biegowa, a.. błotnik przedni! Lakierowany pod kolor, w dodatku niestosowany już od 4 lat! (pomijając fakt iż nigdy nie widziałem flaminga w tym kolorze z malowanymi błotnikami..) Po wielu negocjacjach ze sprzedającym, rowerek trafił do mnie . Flaming obecnie czeka na odświeżenie.
#27 Flaming 1972
Wersja przejściowa w pięknym stanie zachowania.. Wisiał biedaczek tyle na OLX'ie, że musiałem się nad nim zlitować
#27 Flaming 1973
Flaming uratowany od tak ze zbiorowego ogłoszenia na OLX'ie.. Dosyć ciężka przeszłość, jednak dalej jeździ- W przyszłym roku myślę że będzie już zrobiony!
#28 Flaming 1973
Morelowy Flaming z 73, w dosyć przyzwoitym stanie- Wymaga głównie poświęcenia mu nieco uwagi
Zakupiony przypadkowo na Facebooku.
|
|
17-09-2020 21:51:20 |
|
1 osoba postawiła piwo RaszkoV za ten post:1 osoba postawiła piwo RaszkoV za ten post.
WD40 (09-17-2020)
|
RaszkoV
Flamingowiec
|
#29 Flaming "przejściówka" 1978
Jest bliźniakiem flaminga widocznego wcześniej w temacie, pochodzą z tego samego roku i dzieli je ~1000 egzemplarzy. Kolejny twardy dowód na oryginalność przejściówek z tego rocznika
Serdecznie dziękuje wnusiowi94 za pomoc w jego pozyskaniu!
#30 Flaming 1971
Zakupiony na jednej z facebookowych grup.
Całe swe życie spędził na pewnej plantacji pomidorów, po latach przy porządkach w stodole znaleziony przez poprzedniego właściciela.. Tradycyjnie jedna z moich ulubionych kondygnacji
|
|
16-10-2020 21:13:18 |
|
|
RaszkoV
Flamingowiec
|
#32 Romet Flaming 1972
Jakiś czas temu dostałem wiadomość wraz ze zdjęciem ów Flaminga.
Dalsza część rozmowy była już tylko formalnością.
Jegomość ten miał życie dosyć intensywne, prawdopodobnie przeżył też sporą kolizję..
Z czasem powróci do pełni oryginału, obecnie trwają poszukiwania widelca.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-12-2020 21:08:56 przez RaszkoV.)
|
|
05-12-2020 21:05:29 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|