Jawa Mustang typ 20 1972r.
|
Autor |
Wiadomość |
Kanilox
Moplikowiec
Liczba postów: 3,490
Imię: Kamil
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Jawa Mustang typ 20 1972r.
(24-11-2015 22:38:51)Pinio napisał(a): Tak nawiązując do tematu, kilka osób wypowiadało się o mojej jawce, i w końcu nie wiem, czy mam Goldena czy nie, oceńcie sami
Hah, to nie żaden golden.
Patrz tak wygląda Golden Sport
Z charakterystycznych rzeczy to na pewno kolor, tylko złoty, nie było w innymi.
Druga sprawa to kierownica, musi być z poprzeczką, dalej to lampa, w 68 roku była z licznikiem do 120km/h później była zaokrąglona taka jak na zdjęciu wyżej, często stosowano także lampy tylne jak na zdjęciu ale nie była to reguła.
Ogólnie te jawy były raczej eksportowane do USA i Kanady więc znalezienie takiej w Polsce graniczy z cudem.
|
|
25-11-2015 03:11:41 |
|
|
Paweł13
Uczeń
Liczba postów: 338
Imię: Paweł
Pojazd: Inny Romet
|
|
|
26-11-2015 20:13:50 |
|
|
Paweł13
Uczeń
Liczba postów: 338
Imię: Paweł
Pojazd: Inny Romet
|
W temacie cisza ale to nie oznacza, że nic się nie dzieje. Trochę porozbierałem, poskładałem i pojeździłem.
-zlikwidowałem luz na kopce wystarczyło wyczyścić cały syf i dobić klin
-dokręciłem bak bo był luźny ale jeszcze muszę przegwintować z jednej strony bo śruba była wkręcona krzywo i na siłę
-dokręciłem dobrze podnóżki bo wcześniej można je było ręką wykręcić przy okazji zdjąłem wydech i przeleciałem szmatą, okazało się, że kolanko mam skrócone
-rozebrałem lagi i okazało się, że tulei w ogóle nie ma. Podejrzewam, że dziadek wyjął ich resztki jak zakładał węże od pralki a było to niedawno więc za dużo bez nich nie jeździła. Tuleje do wymiany i gumy mam od kolegi potem mu odkupię bo teraz składa silnik.
-rozbierając lagi logicznym było zdjęcie koła z przodu wiec przy okazji przesmarowałem linkę przedniego hamulca (jeszcze oryginał) okazało się, że szczęki z przodu są ok więc wyregulowałem linkę i jest ok
Przez zimę planuje zrobić:
-zawiechę z przodu na prima sort bo jest krzywo poskręcana no i tuleje
-zobaczyć jaki wymiar ma teraz tłok i jak wygląda sprawa z cylindrem, jak będzie bardzo źle to poszukam tłoka pod odpowiedni szlif i jeśli zajdzie taka potrzeba to cylindra
-kupić graty do napędu i ogarnąć nity do przynitowania wieńca zębatki z tyłu
-przegląd elektryki, naprawienie brzęczyka i pociągnięcie instalacji pod światło stopu co by mnie jakiś cwaniak w audi nie zwyzywał/broń Boże potrącił
-ogarnięcie hamulców i dorobienie/kupienie linek co by wszystkie były kremowe
-sprzedać te wszystkie składaksy i inne mniej potrzebne rowery bo syf w piwnicy u dziadka jak i u mnie w bloku mam nieziemski
-kupić kask i zrobić prawko w kwietniu bo karty motorowerowej mi się w gimnazjum nie chciało robić no i też nie sądziłem, że kiedyś będę miał jawę
|
|
20-12-2015 18:05:07 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|