NOVOSTI NOVOSTI!
To tak:
Jeździłem dzisiaj, buta to ma, ogólnie fajnie chodzi wszystko okej, jeszcze to błoto i nowe opony
błoto w górę leci wysoooko
ALE:
Krótko mówiąc, przestał mnie jarać tuning.
Co z tego że ja zakręcę go na każdym biegu do praktycznie 10500RPM osiągając przy tym niemałe(jak na rometa) prędkości, wahające się w granicach 80-90km/h skoro nie czuję tej przyjemności pyrkania sobie na niskich obrotach seryjnym charcikiem na III biegu? Tuning przestał dla mnie istnieć.
Także rodzi się
NIU PRODŻAKT czyli ogółem składam drugi silnik
:
100 % seryjny silnik, tylko że kilka rzeczy poprawionych
To będzie tak:
-Kartery od kolegi w idealnym stanie
-Nowy wał, ten z czarnymi przeciwwagami, wygląda solidnie, do serii idealny
-Nowe łożyska na całym silniku jakieś dobre
-Nowe śruby, na całym silniku będą imbusy
-Nowe simmeringi, uszczelki itp.
-Cylinder oryginał ZMD mam już upatrzony, do szlifu prawdopodobnie pójdzie i tak
-Tłok CX
-Skrzynia z poprzedniego silnika, zdynsansowana, ma być 0 luzów
Zmiany jakie mam zamiar zrobić :
-Wypełniacze na wale z jakiegoś lekkiego materiału ( mniejsza pojemność szkodliwa komory korbowej )
-Wszystko będzie idealnie zgrane ze sobą, kanały kartery-cylinder idealnie zgrane będą
-Odchudzony tłok, podcięty co do milimetra, żeby było idealnie
-Wszystko wypolerowane, denko tłoka, wewnątrz tłoka też, komora korbowa, kanały itp
No
Jeżeli aktualny zapłon ( elektronik ) będzie sprawiał problemy, załatwię sobie zapłon koniecznie w jak najlepszym stanie z komara od dziadka, wszystko wyczyszczę jak najlepiej, specjalnymi płynami itp i puszczę z dwóch cewek świetlnych ładowanie do mostka, także wszystko będzie z Akusia.
ODDAM TANIO CZĘŚCI Z POPRZEDNIEGO SILNIKA
CYLINDER Z CAŁYM OSPRZĘTEM (Nowy tłok) ( tłok, membrana, króciec ) 120 zł
Gaźnik oddam za 40 zyla
Filtr powietrza do tego gaźnika gąbkowy (Pasuje też do simsona) 15zł
Głowice do simsona nówkę 30 zł
Wał korbowy, minimalne luzy na stopie korbowodu, praktycznie niewyczuwalne, NOWA TULEJKA ZMD na górze, oddam za 30 dychy bo nie potrzebne mi to
Także pisać na PW lub
GG : 11361479 , pospuszczam, mi to nie potrzebne a komuś się przyda z pewnością
pozdro!