Yamaha Virago XV250 nie chodzi na jeden cylinder! Co teraz?! ;o
|
Autor |
Wiadomość |
Romet drajwerV2
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 242
Imię: michau
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Yamaha Virago XV250 nie chodzi na jeden cylinder! Co teraz?! ;o
(08-01-2015 01:09:03)joozek napisał(a): Spokojnie z tym wywalaniem silnika, glowic kolego Też mam Virago, ale 750 z dwoma gaźnikami To naprawdę udane i niezawodne motocykle.
Jeszcze takie podstawowe rzeczy o których nic nie wspomniałeś:
- poziom paliwa w komorze pływakowej - sprawdź. Podłącz wężyk ze szklaną rurką i ustaw poziom paliwa w komorze na taki jak powinien być.
- stan membrany i ogólny stan przepustnicy oraz dysz itd. Zerknij jeszcze na membranę czy dobrze siadła bo możliwe że się podwinęła, lubi też ze starości popękać.
- regulacja luzów zaworowych
- Sprawdź pompę paliwa, może za mało podaje i filtr powietrza.
Najprawdopodobniej odstojnik i dysze gaźnika zapchane, w tym akuratnie modelu to norma jak nie było zadbane. Trzeba uważać bo łatwo ukręcić gdy zastane. Odkręć pompę i w dolnej części ukaże się śruba tz dysza ,jak ją wykręcisz to wyleci w ciul syfu, poskręcać i heyah z tym koksem.
Kolejna sprawa to przewody WN, sprawdź stan, a jak całe to odparuj wilgoć, najlepiej takim sprayem do przewodów. Potem świece, wymień na nowe, lub je zamień. Naładuj porządnie akumulator.
Niestety problemy z paliwem mozna odrzucic ponieważ ta virago jest na jednym gaźniku na dwa cylindry. A przedni chodzi prawidłowo. Wiec albo cos z instalacją zapłonową albo sie cos niedobrego podziało z cylindrem
|
|
08-01-2015 01:12:16 |
|
|
joozek
senior
Liczba postów: 2,410
Imię: Józek
Pojazd: Inny
|
że tak powiem z ogłoszenia niemal każdego handlarza
..."sprzedam moto ... stan idealny, nic nie malowany, kupiony od kobiety niepalącej rok 1999, pierwszy właściciel w Polsce, stan licznika 4300, no igła .... ble ble
lub podobne
... "sprzedam moto ... rok produkcji 2001, stan kolekcjonerski, stan licznika ... do ustalenia na miejscu
Tak więc, nie wierz w garbate aniołki kolego
Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
|
|
10-01-2015 21:27:19 |
|
|
Taśma
Pro
Liczba postów: 3,952
Imię: Mikołaj
|
Byłem pierwszą osobą która rozebrała gaźnik w ogóle xd
Kiedyś tam chodziła dobrze, odstawił ją i w ogóle palić nie chciała już.
Ale wczoraj sprawdziłem sprężanie... Pierwszy cylinder (przedni) ma równe 8barów czy czego to tam, a drugi (tylni) 6.5czegoś tam xD Ale sobie mówię, a co tam, póki chodzi przejadę się, pojechałem na jednym cylindrze, wróciłem na dwóch. Nie wiem jakim cudem, ale zaczęła chodzić na drugi. I teraz już pali na dotyk, bez kręcenia 2-4 sekundy i całkiem dobrze się wkręca.
Cytat:Bo życie jest za krótkie, aby czekać na iskrę i dwa obroty wału.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-01-2015 15:17:43 przez Taśma.)
|
|
11-01-2015 15:16:43 |
|
|
joozek
senior
Liczba postów: 2,410
Imię: Józek
|
(11-01-2015 15:16:43)Taśma napisał(a): Byłem pierwszą osobą która rozebrała gaźnik w ogóle xd
Kiedyś tam chodziła dobrze, odstawił ją i w ogóle palić nie chciała już.
Ale wczoraj sprawdziłem sprężanie... Pierwszy cylinder (przedni) ma równe 8barów czy czego to tam, a drugi (tylni) 6.5czegoś tam xD Ale sobie mówię, a co tam, póki chodzi przejadę się, pojechałem na jednym cylindrze, wróciłem na dwóch. Nie wiem jakim cudem, ale zaczęła chodzić na drugi. I teraz już pali na dotyk, bez kręcenia 2-4 sekundy i całkiem dobrze się wkręca.
takie ciśnienia w moto z przebiegiem 4300 dodaj do tego ze 3 razy przekręcony licznik.
Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
|
|
11-01-2015 23:26:05 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|