Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
50T-1, 200 albo 205 - który kupić na "daily" zagranicą?
|
Autor |
Wiadomość |
grissley
Nowy

Liczba postów: 7
Imię: Roman
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: 50T-1, 200 albo 205 - który kupić na "daily" zagranicą?
Panowie, nie róbmy wojenki w rodzinie 
Pogadałem z człowiekiem który mi kiedyś TS350 robił na igłę i on też jest za 200tką, więc będę celował w ten model. Z żalem, bo gdyby nie zła sława skrzyń w 019 to 50T1 byłby ideałem (+ normalny kopniak + normalna jedynka). No ale on też o skrzyniach 3kach w 019 dobrego słowa nie powiedział, co się wpisuje 100% w Waszą opinię tutaj.
Gaźnik Jikov to chyba nie problem, skoro można wymienić na Dellorto? Tzn nie znam Dellorto, ale z tego co dotychczas mi się obiło o oczy to zakładam, że on jest bezproblemowy (?).
Plan jest taki - znaleźć 200tkę w dobrym stanie wizualnym (żebym nie musiał dawać do lakierowania, bo to zabije ceną) i oddać do w/w znajomego na generalny przegląd i w razie potrzeby też remont. Wymiana gaźnika i zapłonu na elektroniczny czeski.
Niestety, pierwszy przegląd olx nie napawa optymizmem. 45 ofert, z czego albo wizualne trupy (czyli renowacja z pełną rozbiórką i lakierowaniem, koszty kosmos), albo coś co ładnie wygląda w zakresie 4-6 tysięcy. Jeżeli wygląda jest znośny a cena z dwójką na czele, to brak papierów. W każdym przypadku pojazd odpicowany wyniesie mnie pod dychę, a to dosyć abstrakcyjna wartość...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Dzisiaj 00:49:57 przez grissley.)
|
|
Dzisiaj 00:48:02 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: 50T-1, 200 albo 205 - który kupić na "daily" zagranicą? - grissley - Dzisiaj 00:48:02
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: Quake96 , 1 gości
|
|