Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
50T-1, 200 albo 205 - który kupić na "daily" zagranicą?
|
Autor |
Wiadomość |
Quake96
Pyr pyr, wrum, wrum :D
Liczba postów: 2,759
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: 50T-1, 200 albo 205 - który kupić na "daily" zagranicą?
(Wczoraj 12:51:55)grissley napisał(a): @Bob_Harley - 50T1 z 019 też ma 3 biegi 
Aaale mocno mi zmieniacie percepcję. Dotychczas już w paru miejscach czytałem, że 205 to wprawdzie antyteza dynamiki czy prędkości, ale za to jest nie do zarżnięcia. A 200 jest super jeśli jest zadbany, ale jeśli poprzedni właściciel nie dbał (cokolwiek to znaczy), to robi się koszmar ciągłych usterek.
Wy piszecie coś dokładnie odwrotnego 
Bo jak zwykle teoria jedno a praktyka drugie. Przede wszystkim należy mieć na względzie, że te "nasze" silniki były robione z delikatnie mówiąc "średniej" jakości materiałów, a takie 019 miało też wady konstrukcyjne, powodujące nieustanne problemy z biegami. Fakt, przyznam że z eksploatacją silników ZMD nie mam wiele wspólnego, ale miałem z nimi tu i tam trochę styczności. Do tego dochodzi choćby to forum, gdzie wystarczy zerknąć ile wątków dotyczy awarii silników Dezamet a ile Jawy, oraz jakie to są awarie. W ZMD zwykle problemy są dwa - zapłon i skrzynia biegów. W "jawce" zapłon może i jest tak samo stary technologicznie, ale skonstruowany z lepszym przemyśleniem i nie jest na pewno tak skłonny do awarii. O skrzyniach biegów w 223 powiem tylko tyle, że po pierwsze to składanie takiej skrzyni to dziecinnie prosta zabawa, bez żadnych zbędnych dystansów i regulacji, a po drugie to trzeba być naprawdę zdolnym i upartym aby taką skrzynię biegów zniszczyć.
A "kibelek" to po prostu chiński piździk, sk u ter ek.
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
Wczoraj 16:16:55 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: 50T-1, 200 albo 205 - który kupić na "daily" zagranicą? - Quake96 - Wczoraj 16:16:55
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: grissley , 1 gości
|
|