Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Gaźnik zalewa silnik Ogar 200
|
Autor |
Wiadomość |
cebula642
Nowy

Liczba postów: 4
Imię: Michał
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Gaźnik zalewa silnik Ogar 200
(23-04-2025 13:13:40)Bob_Harley napisał(a): no nie wiem, ja miałem najpierw jakis chiński noname na którym przejezdziłem z powodzeniem jakies 2tys km, potem duellsa który rzeczywiscie nadawal sie na smietnik, a potem znow kupiłem chinski noname tylko jeden z najdroższych i zrobiłem ponownie bez problemów 5tys km
ale i tak zostaje przy twierdzeniu że najlepiej i najtaniej jest zalozyc PZ19 (ten gaznik od 139fmb) razem z króćcem do niego, ktory wystarczy lekko podpiłować i pasuje do cylindra jafki jak ulał. A charakterystyka jazdy zmienia sie diametralnie, o oszczednosci paliwa nie wspominając (nic sie nie wylewa bo gaznik jest idealnie szczelny, nie to co Jikov gdzie cylinder ciągle zarzygany)
Niestety, ale dokręcenie i tak już mocno dokręconego króćca nic nie pomogło. Posiadam gaźnik chyba PZ19 taki z silnika 154FMI i tam ten gaźnik działa bez żadnych zastrzeżeń. Przymierzyłem go dzisiaj do silnika od Jawy, ale nie zgadza się rozstaw szpilek, a także gaźnik jest za blisko cylindra, prawie go dotyka. Czy montował kolega u siebie ten gaźnik PZ19? Jeśli tak proszę o zdjęcia
|
|
23-04-2025 16:59:42 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Gaźnik zalewa silnik Ogar 200 - cebula642 - 23-04-2025 16:59:42
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|