Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Dezamet 023 lewe powietrze
|
Autor |
Wiadomość |
Deecuu
Mechatronik
Liczba postów: 251
Imię: Paweł
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Dezamet 023 lewe powietrze
Mała aktualizacja:
1) Podczas pracy psykałem w każde możliwe miejsce i nie było reakcji, co oznacza, że było szczelnie
2) Wymieniłem magneto, poprawiła się iskra, ale dalej słabo działał, zmierzyłem kompresje, niecałe 5bar
3) Po zdemontowaniu góry, cylinder ZMD a tłok jakiś noname w dodatku krótszy od ori - nie zwróciłęm na to wcześniej uwagi, właściciel powiedział, że taki ma być bo brat mechanik mu kupił
4) Wymieniłem cylinder na inny (cx), akurat miałem jakiś w stanie bardzo dobrym, tłok almot, kompresja skoczyła do 7-8. Ba, nawet udało mi się chwilkę przejechać ale nie była to jazda taka jak powinna być, w dodatku zaczął gasnąć na światłach.
5) Podmieniłem inne magneto i świece, wyregulowałem zapłon i dalej gaśnie na światłach
6) Założyłem inne magneto, stan wizualny jak nowe, ciasno siedziało no prawie nówka haha i cyk problemy jak ręką odjąć. Iskra gruba i fajna, wkręca się fajnie na obroty, ale nie zrobiłem jeszcze testu jazdy bo było późno.
Podsumowując, mam nadzieję że problem rozwiązany. Właściciel będzie musiał sobie kupić nowe magneto, swojego nie oddam jeżeli testy na drodze będą git to kamień z serca. Dzięki za wszelką pomoc
|
|
17-11-2024 13:14:16 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Dezamet 023 lewe powietrze - Deecuu - 17-11-2024 13:14:16
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|