Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ogar 200 Łożyska silnika jawa
|
Autor |
Wiadomość |
Debesta
Człowiek Sztos
Liczba postów: 1,483
Imię: Lechu
Pojazd: Romet 2375
|
RE: Ogar 200 Łożyska silnika jawa
(26-10-2023 14:43:05)łogór 200 napisał(a): Szkoły są różne ja zawsze myłem w nitro bożym i olejem do mieszanki,ale jak mówisz że ze smarem też będą chodzili to git
Powiedz prawdę, co Ty z nitrem robił, bo na pewno nitrem się nie czyści się niczego tam u was na polu.
Józek napisał prawdę, świetna definicja doboru łożysk. Od siebie dodam że w praktyce na skrzynię do komara montuje łożyska bez luzu, zaś na wał jeśli gniazda są trochę wyrobione, tak że łożysko wchodzi suwliwie, a nie wylata, wówczas również stosuje bez C3. Oczywiście blachy zawsze na hasiok. Kartery rometow jeśli chodzi o obróbkę to tragedia i do każdych trzeba podchodzić indywidualnie, a druga sprawa że są to jednostki nisko obrotowe. Nigdy nie miałem sytuacji że takie łożyska padły (komar), a zazwyczaj u nas te gruzy jeżdżą po milion kilometrów, aż zaczną koła odpalać (na faktach).
Do Simsona zaś zawsze również na skrzynię idą C3 (można uszkodzić gniazda, obróbka była w ddrze bardzo dokładna).
A jeśli chodzi o simeringi to szkoda kasy na corteco. Te niebieskie z gmoto, czy jackmotors (chyba 10zl komplet) są świetnej jakości, działają i tak dalej.
"Ludzie, nie wierzcie w to że Ja jestem. Może i jestem, nie powiem że nie"
|
|
26-10-2023 17:06:25 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Ogar 200 Łożyska silnika jawa - Debesta - 26-10-2023 17:06:25
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|