Pozostając przy omawianej Syrenie, to widziałem zarówno poczynania Eda Chiny jak i fachowców pod egidą niezrównanego Adama Klimka - po emisji programu rodzimej produkcji na jakiś czas "obraziłem się" nawet na Mike'a i Eda... Jednak fakty są takie, że na Wyspach Syrena była, jest i będzie - tak egzotycznym (oraz archaicznym i rachitycznym...) tworem, że w sumie to bez improwizacji/ pomysłowości ani rusz... Tym bardziej, że WD i SMKiZ to dwa zupełnie różne formaty, co tylko częściowo zostało ujęte w dyskusji - Brytyjczycy mają jeden nadrzędny cel - kupić "zmęczonego klasyka" i sprzedać z zyskiem. To wyznacza zupełnie inne kompromisy czy drogę do finału, niż w warsztacie Adama, gdzie faktycznie chłopaki dążą do ideału, za to z ograniczeniem w postaci ustalonego budżetu, przeważnie przy pomocy właściciela pojazdu i ewentualnie podziałem zadań pomiędzy nim, a warsztatem - przy procesie (czy kierunku) odbudowy.
Przy czym w WD sama idea programu wraz z kolejnymi sezonami nieco się zatraca - mamy też znacznie więcej "magii telewizji", bo tam także często - gęsto samochody są budowane dla "konkretnych zainteresowanych", aniżeli przypadkowych kupców
Forum by Tomasso94 2010 - 2023. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.