Ocena wątku:
- 1 głosów - 5 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
(2370), (2362) - metalowe pokrywy schowka - wszyscy słyszeli, nikt nie widział...
|
Autor |
Wiadomość |
Szatek
Fanatyk Rometa 50-T-1, 50-TS-1 i 50-T-3
Liczba postów: 742
Imię: Patryk
Pojazd: Inny
|
RE: (2370), (2362) - metalowe pokrywy schowka - wszyscy słyszeli, nikt nie widział...
Co do aspektu, że metalowe pokrywy istniały, to tę informację mam od byłego konstruktora, czy nawet dwóch. Ale to już ludzie w bardzo podeszłym wieku i mogą nie pamiętać dokładnie wszystkiego.
Zdjęcia metalowych pokryw, które zamieściłem w innym wątku (chwilowo zdjęcia nie działają), nie przedstawiają na 100% oryginalnych pokryw, ale są najstaranniej wykonane z tych, których widziałem.
Pokrywy były białe pewnie też dlatego, aby można łatwiej je polakierować jasnymi odcieniami. Przypominam, że początkowo przednia lampa także była prawdopodobnie z białego plastiku. Co prawda, biały był też tłumik szmerów ssania i odstojnik kranika paliwa, ale to chyba tylko kwestie estetyczne i być może nadmiar tworzywa.
Ja także myślę że te pokrywy nie są oryginalne i w zasadzie, nie wiem co więcej mógłbym dodać do tego, co już napisaliście
|
|
31-03-2023 21:44:00 |
|
1 osoba postawiła piwo Szatek za ten post:1 osoba postawiła piwo Szatek za ten post.
Jorginsson (04-07-2023)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: (2370), (2362) - metalowe pokrywy schowka - wszyscy słyszeli, nikt nie widział... - Szatek - 31-03-2023 21:44:00
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|