Romet Chart 210 1989r #2
|
Autor |
Wiadomość |
skinder
Uczeń

Liczba postów: 196
Imię: Michał
Pojazd: Inny
|
RE: Romet Chart 210 1989r #2
Całkiem sporo ostatnio mam na głowie, z tego wszystkiego zapomniałem wrzucić aktualizację do tego tematu. Pewnie część z was już widziała i wie, ale wypada i tutaj się pochwalić  Charcina chodzi, dopięte zostały chyba już nie licząc "naklejek" wszystkie tematy, które tego wymagały. Od ostatniej aktualizacji pojawiło się sporo zmian, w dużym skrócie to oczywiście głowica od RD80 z pełnym ożebrowaniem, wydech, który wyliczył dla mnie Garry, ja sam wykonałem go bazując na "kształcie" oryginalnego wydechu a na samo spawanie finalne dostarczyłem ponownie do Tomka. Końcówka to również moja robota z pomocą Tomka, który zaopatrzył mnie w materiał w postaci blachy perforowanej i samej rurki na końcówkę. To drugie akurat miałem już kupione i przygotowane, ale nieco większej średnicy... Całe szczęście przysłał z wydechem w paczce zwrotnej przygotowany odcinek na końcówkę z nieco mniejszej średnicy i śmiem twierdzić, że grubsza końcówka by nie pasowała już w ogóle.
Uskładałem go finalnie jakieś 2 miesiące temu. Chodzić chodzi, jeździć też jeździ, pełne opłaty, przeglądy itd. Z bolączek to na pewno współczesna linka prędkościomierza, która płatała figle aż umarła na dobre i rozsypał się prawy przełącznik świateł - ale sytuacja opanowana. Zrobił już kilka kilometrów, prezentuje się na chwile obecną tak:
|
|
13-08-2021 23:36:24 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Chart 210 1989r #2 - skinder - 13-08-2021 23:36:24
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|