#2 Charcik Deca
|
Autor |
Wiadomość |
Deecuu
Mechatronik
Liczba postów: 250
Imię: Paweł
Pojazd: Romet Chart
|
RE: #2 Charcik Deca
sytuacja wygląda następująco, wstępnie udało się wyregulować dellorto. Dysza główna 72, wolnych obrotów 35. Jeździ to jako tako, fajnie się zbiera jednak liczyłem na lepszy efekt Praca silnika zrobiła się bardziej elastyczna, jednak wolne obroty są dalej za wysokie na dniach wymienię dysze na 30. Po remoncie zrobione 350km, wydaje mi się ze tulejki w silniku mogły się wybić bo czasem wpada w duże wibracje. Licznik zamyka na spokojnie ale jadąc z gps pokazuje o 5km za dużo. Strasznie brakuje 4 biegu ;/ czuć, że silnik ma moc. Z dodatkowych wad zauważyłem, że dwójka lubi wypaść przy redukcji z 3-2 bawiłem się z tym pare razy ale pewnie to wina wodzika. Na razie chce pojeździć a po wakacjach może złoże drugi dół i przełożę tylko górę - chciałbym wyważyć wał bo czuć te wibracje.
Pasek bagażnika już sparciał haha łączenia trzymają bardzo dobrze jednak na zgięciach guma nie wytrzymała i zaczęła pękać, musze kupić lepszej jakości pasek gumy i zrobie kilka pasków na zapas bo do białego też potrzebuje
A świeży chlebek przywożę tak :
Tutaj krótki filmik z pracy silnika na tym gaźniku
https://www.youtube.com/watch?v=t4vBF984OsU
|
|
23-05-2021 18:56:14 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: #2 Charcik Deca - Deecuu - 23-05-2021 18:56:14
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości