Ocena wątku:
- 7 głosów - 5 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[Poradnik] Rozbiórka, składanie, smarowanie i typowe niedomagania piasty typu torpedo
|
Autor |
Wiadomość |
czarnagwiazda
Nowy
Liczba postów: 2
Imię: Sylwia
Pojazd: Inny
|
RE: Rozbiórka, składanie, smarowanie piasty typu torpedo
Cześć, chcę zacząć jeździć na rowerze. Wzięłam stary rower którego od X lat nikt nie używał. Problem był, że pedały przeskakiwały nie dając napędu (jazdy). Powiedziano mi, że to wałki w torpedo. Rozebrałam tylnie koło, wymieniłam wałki w torpedo, złożyłam.
ALE
jest problem z tym, że jak jak zacznę pedałować i nagle przestaję to koła roweru też hamują zamiast się obracać aż do samoczynnego zatrzymania.
Nie wiem co może być przyczyną, czy ktoś już kiedyś takie coś miał??
to moja pierwsza naprawa rowerowa.
Rower to prosta damka, bez przerzutek i innych bajerów.
(09-04-2021 15:03:02)czarnagwiazda napisał(a): Cześć, chcę zacząć jeździć na rowerze. Wzięłam stary rower którego od X lat nikt nie używał. Problem był, że pedały przeskakiwały nie dając napędu (jazdy). Powiedziano mi, że to wałki w torpedo. Rozebrałam tylnie koło, wymieniłam wałki w torpedo, złożyłam.
ALE
jest problem z tym, że jak jak zacznę pedałować i nagle przestaję to koła roweru też hamują zamiast się obracać aż do samoczynnego zatrzymania.
to moja pierwsza naprawa rowerowa.
Rower to prosta damka, bez przerzutek i innych bajerów.
*ALE
jest problem z tym, że jak zacznę pedałować i nagle przestaję to koła roweru też hamują zamiast się obracać aż do samoczynnego zatrzymania. Czyli jak przestaję pedałować to pedały zamiast stać w miejscu to nadal się kręcą razem z kołem
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-04-2021 15:44:49 przez czarnagwiazda.)
|
|
09-04-2021 15:03:02 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Rozbiórka, składanie, smarowanie piasty typu torpedo - czarnagwiazda - 09-04-2021 15:03:02
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|