Ogar 200 by TheKocur :D
|
Autor |
Wiadomość |
TheKocur
Mechanik
Liczba postów: 386
Imię: Łukasz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Ogar 200 by TheKocur :D
Hejooo
Piszę po bardzo długiej przerwie, ogarka dalej mam, jednak no... jakby to powiedzieć... już się mniej nim interesuje. Miał być remont- jednak nawet go nie zacząłem. Pewnie dlatego ,że w moim garażu zawitała Aprilia mx50 i przy niej musiałem trochę posiedzieć. Dodatkowo też popsułem prawą lagę, (zdjęcie w linku poniżej). Stało się to gdy wcisnąłem przedni hamulec. Całe szczęście jechałem bardzo wolno i nic mi się nie stało, boje się myśleć co by było przy 70km/h. Przyczyną pęknięcia lagi prawdopodobnie a raczej na pewno była moja blokada hamulca Nigdy w życiu nie spodziewałem się że takie coś może się stać, a jednak. Plan był pospawać tą lagę, zaniosłem na praktyki ale gościu powiedział , że nie jest to czyste aluminium i się nie pospawa za dobrze. A jak mu powiedziałem , że ten element jest od koła to powiedział ze nie ma mowy ,żeby to spawać ze względu na bezpieczeństwo i szczerze też tak myślę Można by było kupić drugą ,ale jak na razie bardzo słabo u mnie z kasą. Dlatego też podjąłem decyzję o powrocie do oryginalnego zawieszenia, żeby przynajmniej stał na kolach Szczerze mówiąc nie wiem co teraz Miałem robić jakiś inny cylinder coś typu 58/3 lub 4, jednak gdzieś po głowie chodzi pomysł ,żeby sprzedać ogarka. Zaraz będę miał 18 lat a hajs by się przydał,
ale jakoś mi go szkoda
Zdjęcia ( dałem też kilka fotek ogarka w czasach gdy nim smigałem ): https://imgur.com/a/4O5ACvH
Świeca BOSCH, Ogara pchosz
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-03-2021 16:39:55 przez TheKocur.)
|
|
22-03-2021 16:36:24 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Ogar 200 by TheKocur :D - TheKocur - 22-03-2021 16:36:24
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|