Romet 750 - nowe życie dla klasyka
|
Autor |
Wiadomość |
Emwu96
Nowy

Liczba postów: 26
Imię: Mateusz
Pojazd: Romet Pegaz
|
RE: Romet 750 - nowe życie dla klasyka
(01-12-2020 09:23:19)wariator napisał(a): Bazując na oryginalnych prospektach czy folderach reklamowych ZR Bydgoszcz spotkałem się z naklejką. W praktyce wszystkie egzemplarze, które mam, a który Ty obecnie remontujesz posiadają fabrycznie naklejki. Oryginalnego wiarygodnego egzemplarza z napisami na listwach w realu na razie nie dane mi było spotkać.
Ogólnie w tego typu tematach powiem tak - jeżeli będziesz posiłkował się tylko olx i innymi tego typu, opowieściami podsklepowymi czy też wikipedią, gdzie nikt już nie dba i nie panuje nad tym by faktycznie zdjęcia odzwierciedlały to co powinny czasami rzetelne ustalenie faktów staje się niemożliwe. Dlatego też uważam, że w pierwszej kolejności na 100% wiarygodnym źródłem są materiały producenta czy nawet ich obecne publikacje - jednak oryginalne a nie przetworzone na potrzeby autora z dodanym zdjęciem. Chyba z tego też powodu mamy zawirowania jeżeli chodzi o nazewnictwo Twojego rometa 
i to jest informacja, dzięki. 
Myślę, że pozostanę przy czerwonej naklejce.
(01-12-2020 10:48:00)łogór 200 napisał(a): No jak ma stać tylko w garażu to pewnie że tak.Wtedy nawet nie trzeba składać silnika w środku skręcić kartery do kupy i dekle, jakiś cylinder z głowicą i gotowe.
być może takie druciarstwo stosujesz, ja bym nie zniósł, wolę na nowo.
|
|
02-12-2020 10:50:52 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet 750 - nowe życie dla klasyka - Emwu96 - 02-12-2020 10:50:52
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|