#2 Charcik Deca
|
Autor |
Wiadomość |
Deecuu
Mechatronik
Liczba postów: 251
Imię: Paweł
Pojazd: Romet Chart
|
RE: #2 Charcik Deca
Niestety praca stanęła na dość długo z winy krzywej ramy. Wczoraj odebrałem z malarni nową i od razu zabrałem się do pracy Po roku czasu odebrałem bak, boczki oraz tylne błotniki z malowania, kolor ciemny ale ładny Z daleka nie widać ale z bliska niestety nie wyszło idealnie, jednak takie elementy lepiej nie malować proszkowo. Kilka elementów odebrałem z ocynku w tym nową oś stopki, odrazu lepiej się prezentuje Silnik w sumie złożony, szukam nowego kosza sprzęgłowego 63z, narazie planuje zostawić ori sprzęgło a z czasem zrobić 4 tarczowe. Odnowiłem przełączniki, były nowe ale farba w niektórych miejscach juz była porysowana lub jej nie było Wyszły całkiem całkiem tak myślę. Bagażnik oddałem do chromowania, mam nadzieje, że szybko do mnie wróci i będę mógł montować końcówkę błotnika i kierunki na tył.
kolejny problem jaki napotkałem to laga przednia, śrubka z boku puszczała olej, jak się okazało gwint jest bardzo słaby. Zamówiłem helicoile i spróbuje nimi to naprawić.
Na dzień dzisiejszy tak się prezentuje:
Nowa oś:
Boczki i błotniki
Przełączniki:
Mam nadzieje że skończe wszystko przed nowym rokiem haha
Dodatkowo kupiłem zamiennik klosza na tył, strasznie trudno wchodzi w obudowę i bardzo skrzypi, w sumie musiałem na siłę go wcisnąć, jest jaśniejszy od oryginału i plastik jest cieńszy. Trochę boje się że może pęknąć przy zakładaniu. Miał ktoś z was podobne problemy? Czy mi trafił sie wadliwy
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-12-2020 00:10:36 przez Deecuu.)
|
|
01-12-2020 23:57:06 |
|
1 osoba postawiła piwo Deecuu za ten post:1 osoba postawiła piwo Deecuu za ten post.
gabriel0 (12-02-2020)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: #2 Charcik Deca - Deecuu - 01-12-2020 23:57:06
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|