Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet T1 po odpaleniu dusi sie,robi buuu i gasnie
|
Autor |
Wiadomość |
Norweski Zomowiec
Mechanik

Liczba postów: 1,846
Imię: Marcin
Pojazd: Inny
|
RE: Romet T1 po odpaleniu dusi sie,robi buuu i gasnie
Jakie proporcje mieszanki olejowo-benzynowej robisz?
Słychać, że nie chce wejść na obroty, to coś nie tak. Widać, że masz chiński gaźnik rometa. Różne są opinie o nich - takowego nie miałem, ale wystarczy poszukać o opiniach
Cytat:co do gaznika gmf 12 to tak, chiński znaczy ten współczesnej produkcji, da się normalnie wyregulować i wgl ale w porównaniu z orginałem ma gorszy filtr powietrza, w wakacje co 2 dni trzeba było gaznik czyścić, jest na to sposób trzeba wziąść filter powietrza z orginału i będzie tak jak ma być, nie wiem czy jest tak we wszystkich, ja mam akurat z supra bike, a poza tym gaznik spisuje się idealnie.
Sprawdź ten filtr. Zdejmij go całkowicie i odpalaj.
Nie wiem czemu nie dajesz mu lekko gazu oraz nie manipulujesz manetką gazu przy odpalaniu przy zimnym, co powinieneś robić (ja robiłem). Tam nie ma ssania i trzeba trochę mu trochę pomóc i dać gazu na zimnym, nie wiele, ale dać mu więcej paliwa, żeby pracował normalnie na jałowych.
Jak leci dym z pod cylindra, to możliwe, że ucieka kompresja tzw. nie jest szczelna uszczelka i trzeba wymienić. Z kolanka to nawet i mi leci olej. Z tym się nie uporasz, bo to normalne u rometów - oczywiście, możesz to zniwelować po prostu dając miedziany ring pod nakrętkę oraz owiązać sznurkiem azbestowym (nie do dostania, ale jest zamiennik tzw. sznurek szklany do pieców
https://allegro.pl/oferta/uszczelka-orin...7058759418
|
|
29-09-2020 20:48:05 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet T1 po odpaleniu dusi sie,robi buuu i gasnie - Norweski Zomowiec - 29-09-2020 20:48:05
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|