Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Zrr huragan
|
Autor |
Wiadomość |
romet3kolory
Uczeń
Liczba postów: 230
Imię: romet3kolory
Pojazd: Inny
|
RE: Zrr huragan
(22-06-2020 20:05:01)jurek_1961 napisał(a): Ależ ja bardzo dobrze wiem, że mój Jaguar z oryginalnością nie ma nic wspólnego.
Przecież sam napisałem, że jest zrobiony "w proszku", a z części jest tam nawet coś z Japonii, a pod koniec lat 60-tych Shimano to chyba dopiero bardzo nieśmiało wchodziło do Europy. Ja z założenia robiłem rower do jeżdżenia, a nie do podziwiania. I chyba mi się to nawet udało, sądząc z ilości kilometrów, jakie Nim przejechałem.
A w kwestii "ulepów" - współczesny KAŻDY rower używany przez KAŻDĄ grupę World Tourową jest takim ulepem, złożonym z komponentów wykonanych przez najróżniejszych producentów. To z jednej strony konieczność, a z drugiej - kto wie czy nie ważniejszej - marketing. Ale współczesne rowery, to nie jest domena tego Forum...
Akurat Romet - z drobnymi wyjątkami - był tu ewenementem na światową skalę , bo sam wytwarzał to, co następnie montowano w rowerach. Ale nie o to mi chodziło.
Każdy rower opuszcza fabrykę w określonej konfiguracji i czasami się jeszcze zdarza , że trafia się Romet lub ZZR w takiej właśnie fabrycznej
konfiguracji, której nikt nigdy nie zmieniał. Niczego nie odkręcał, nie zastępował "nowinkami" itd... i takie odkopy to kandydaci na "ścianę".
|
|
25-06-2020 22:46:34 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|